Jonas Gerckens op het podium van de Mini Fastnet

De 30ste editie van de Mini Fastnet werd een succes voor het Belgisch-Italiaans duo Jonas Gerckens en Allessandro Torresani. Ze eindigden met de Netwerk (821) tweede na 4 dagen, 10 uur en 45 minuten racen. De laatste dagen zaten ze de gebroeders Cloarec letterlijk op de hielen.

De bemanning is slechts drie dagen voor de wedstrijd ontstaan. Het Belgisch- Italiaanse duo hing meermaals aan de leiding in de Chenal du Four, in het Engels Kanaal en op de Keltische Zee. De Ierse kust werd een moeilijke dobber.

Ze gingen de Fastnet Rock voorbij op slechts 35 minuten na de eerste. Een geweldige prestatie alweer voor onze Jonas Gerckens en Allessandro Torresani.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: