Volvo Ocean Race zeilers gearresteerd in Ghotenburg

Volvo Ocean Race zeilers gearresteerdZeelui die na maanden op zee eindelijk hun toevlucht kunnen zoeken in drank… Sommige dingen veranderen toch nooit. Zo ook maandag in Frihammen, het racedorp in Ghotenburg. De deelnemers hebben de afgelopen negen maanden op zee doorgebracht. Ontberingen, gebrek aan privacy, extreme omstandigheden, een ijzeren regime en dat gedurende 39 000 zeemijlen. En tenslotte de finish… Wat een ontlading!

Dan was er… den drank…
Volgens de nieuwsomroep SVT Vast ontstond maandag rond 20:00 trammelant in de VIP lounge in Frihammen. Het begon allemaal na een discussie tussen de betreffende bemanningsleden en het bar personeel over het serveren van alcohol. Na een tijdje werden enkele bewakers betrokken bij de schermutseling. Tja…

Men zou denken dat ze daar in Zweden toch wel wat ervaring hebben met dronken Vikingen, nee?

Enfin. Resultaat: één bewaker met hoofd en borstwonden en één met bijtwonden aan de duim in de kliniek.

De perswoordvoerder van het evenement Fabian Bengtsson bevestigde dat het om twee race concurrenten gaat. Ze zijn allebei gearresteerd op verdenking van mishandeling van een ambtenaar in dienst.

Daar moet je dan heel de wereld voor zijn rondgezeild…

Bronnen:
www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2755135-tva-ocean-race-seglare-anhallna
www.gp.se/nyheter/sverige/1.2755649-ocean-race-seglare-anhallna

Nvdr, de foto dient enkel ter illustratie en zegt niets over de betrokken zeilers.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: