Bach Yachting Racing Team zeilt WK ORC in Barcelona

Bach Yachting Racing TeamHet Nederlandse zeiljacht van het Bach Yachting Racing Team zeilt eind juni het Wereldkampioenschap ORC in Barcelona. Het is het enige Nederlandse zeiljacht in de ORC B klasse dat dit jaar meedoet. De Ker werd tijdens de North Sea Regatta eind mei dit jaar al Nederlands Kampioen en hoopt ook tijdens het WK een podiumplek te veroveren. In de ORC-B klasse zijn 40 boten ingeschreven; de concurrentie is stevig met bekende namen als Pedro Campos met zijn Movistar-team en Luis Doreste aan de startlijn.

De Ker 11.3 is geoptimaliseerd voor de ORC international rating door Bach Yachting.
Jascha Bach eigenaar van Bach Yachting: “Als we te maken hebben met de te verwachten light wind condities dan kunnen we hoge ogen gooien, dan is onze Ker op haar snelst! De boot is goed uitgebalanceerd en ons team dat wordt aangevoerd door America’s Cup schipper Karol Jabloński & Nic Bol van Quantum Sails is zeer gemotiveerd.”

Partners Bach Yachting Racing Team
Het Bach Yachting Racing Team is trots op de samenwerking met haar huidige partners, die het project mede mogelijk maken. Het transport van de Ker 11.3 van Lelystad naar Barcelona en weer terug wordt op vakkundige wijze door Van de Wetering Yacht transport verzorgd. Schaap Shipcare, dé service en repair expert voor performance yachts en partner van Bach Yachting in Lelystad verzorgt de logistiek. Helly Hansen levert de zeilkleding en dan is er de recente samenwerking met de nieuwe partners Oceanz, professioneel 3D printbedrijf, en Contender Sailcloth, leading producent ter wereld van zeildoek.

De race start op 29 juni en de laatste race wordt op 4 juli gevaren. U kunt het Bach Yachting Racing Team volgen via de Facebook pagina: www.facebook.com/bachyachtingracingteam.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: