WK Vaurien in Nederland na lange afwezigheid

WK VaurienHet is alweer 12 jaar geleden dat het Wereldkampioanschap Vaurien in Nederland werd gehouden, met Stavoren als basis. Zeilers over de hele wereld hebben goede herinneringen aan een gevarieerd, professioneel WK dat sindsdien vaak als voorbeeld voor andere landen heeft gediend.

Dit jaar komt de Vaurien wereld weer naar Nederland. Het Sneekermeer is de basis voor het WK. Een compact WK, met alle voorzieningen op het Starteiland. Een professioneel wedstrijdcomité, slaap- en kampeergelegenheid, een haven van oudsher gemaakt om wedstrijden te ‘hosten’.

De Vaurien klasse in Nederland is klein maar zeer trouw. De Nederlandse wedstrijdtop in andere klassen is ook druk bezig om zich in het zeilen met een Vaurien te bekwamen. Bij verschillende seizoenswedstrijden zijn al toppers uit andere klassen gesignaleerd. Dat zou best wel eens kunnen resulteren in een Nederlands team dat van 12 groeit naar bijna 20 bootjes. Tel je dit op bij de verwachte deelname uit het buitenland, er nemen zo’n 10 landen deel, met totaal 80 bootjes, kunnen we een groot veld verwachten en zal er op hoog niveau gezeild worden.

Er zullen met uitzondering van de rustdag dagelijks 3 wedstrijden gevaren worden. Na het zeilen zijn er diverse sociale activiteiten georganiseerd om zodat de zeilers zich na het zeilen ook niet hoeven te vervelen.

Vanwege de bijzondere locatie zal het WK naadloos overgaan in de Sneekweek. De hoofdsponsor van het WK Vaurien heeft dan ook gemeend dat de eerste 20 buitenlandse deelnemers, die blijven om ook de hele Sneekweek te zeilen, niet opgezadeld moet worden met het inschrijfgeld voor dit evenement. De Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland neemt dan ook deze kosten voor hun rekening.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Want een WK op het Sneekermeer belooft veel voor supporters op de wal. Met de Roerkoning, het zeiltrainingscentrum van de KWS Sneek, als basis kan een ieder de wedstrijden goed volgen.

Het WK Vaurien op Sneekermeer is te volgen vanaf 23 t/m 30 juli 2015 via www.vaurien.nl/worlds2015

Tekst: Anne-Marie Schuurmans

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: