Openingsrace van de Deltaweek eindigt in dobberen

DeltaweekDe aanbrengrace van de 45e editie van de Deltaweek liep uit op een drijfpartij. Bij de start bij de Krammersluizen stond er aanvankelijk nog wel enige wind, maar na verloop van tijd viel deze nagenoeg weg en konden de deelnemers vooral genieten van de zon en de hoge temperatuur.

De wedstrijdleiding zag zich genoodzaakt om de toch al korte baan van 12 mijl richting Nieuwerkerk in te korten en enkele schippers besloten om hun deelname aan de wedstrijd op te geven. Desondanks werd er met name in de ORC-4 en bij de Rond- en Platbodems gestreden om de ereplaatsen.

Winnaar in de ORC-4 klasse was schipper Hoefsloot uit Ede, die vandaag singlehanded voer en ondanks de zwakke wind zijn spinnaker toch nog gevuld kreeg.

Bij de platbodems-C categorie was schipper Overwater uit Strijen-Sas met zijn schokker Schuimer zijn Thoolse rivaal van Duivendijk te snel af.

Bij de platbodems-B werd de lemsteraak Strandloper van schipper Schotman uit Den Haag eerste.

In de loop van de avond vulde de havenkom van Zierikzee zich met de circa 70 deelnemers van de Zeelandwedstrijden, die zaterdag en zondag aan weerszijden van de Zeelandbrug op de Oosterschelde worden gevaren.

Als we de weersvooruitzichten moeten geloven, hebben de deelnemers een zonnige jubileumeditie van de Deltaweek voor de boeg.

Foto: De Rond- en Platbodems zoeken elkaar na afloop op

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: