Drama tijdens de In-Port Race in Göteborg

In-Port Race in GöteborgHet Abu Dhabi Ocean Racing Team pakt de overall titel van de in-port races en wint zo alle Volvo Ocean Race 2014-15 overall prijzen. Team SCA verovert een derde plaats achter Team Brunel. Er werd een zeer tactische strijd gestreden in Göteborg. Team Brunel behaalde de overwinning in de slotakte tijdens de Inmarsat In-Port Race te Göteborg. Achter hen speelde zich een drama af…

MAPFRE (Iker Martínez/ ESP) was Team Alvimedica (Charlie Enright/ USA) te slim af in de laatste ogenblikken van deze intrigerende race. De Turks/ Amerikaanse boot werd weggedrukt zodat het Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier/ FRA) vòòr hen in kon glijden. Op die manier zorgde MAPFRE ervoor dat ze de vierde plaats overall (die ze deelden met Team Alvimedica na een slopende race van negen maanden) alleen kon innemen.

Geroep en getier aan boord van de Alvimedica
Het gefrustreerde Team van Alvimedica vloekte en brulde om protest maar het mocht niet baten. Mapfre speelde dit spelletje schaak voortreffelijk en deed niets wat niet mocht, tot grote ergernis van zijn opponent.

Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker / GBR) verdiende de zes punten die nodig waren om de algemene In-Port Race serie te winnen. Ze eindigden op slechts één punt van Team Brunel in het klassement.
Maandag behaalde de bemanning van Ian Walker nog de algehele offshore- trofee, het hoofdevenement.

Derde plaats over all voor Team SCA
Team SCA (Sam Davies / GBR) zeilde een slimme wedstrijd wat hen een tweede plaats opleverde in de Inmarsat In-Port Race van Göteborg. Daarmee belandden ze op de derde plaats op het podium voor de In-Port-serie, achter Ian Walker's crew en Team Brunel.

Het werd een spannend strategisch slot daar in Göteborg. Ten zeerste geapprecieerd door de duizenden toeschouwers die zowel op land als op het water talrijk aanwezig waren. Een hele belevenis die wij dankzij Volvo België life mochten meemaken. Waarvoor dank René!

Einde Volvo Ocean Race 2015
En daarmee zit de Volvo Ocean Race 2014-2015 er weeral op. We kregen de spanning en de eerlijkheid van een eenheidsklasse, het avontuur van een offshore. We kregen een schipbreuk, emotie, klasse, krachtige beelden en mooie verhalen… Het was top!

Wat gebeurt er nu met de boten?
Alle boten blijven bezit van Volvo. Ze worden nu helemaal gestript, uit elkaar gehaald en hersteld. Er worden verbeteringen aangebracht daar waar nodig.

Als de brands de volgende race opnieuw willen meedoen blijft de boot hun lease eigendom. Zo niet worden ze klaargemaakt voor een eventueel nieuwe deelnemer.

Laat ons hopen op een grotere vloot bij de Volvo Ocean Race van 2017!

Straks krijgen jullie van ons nog het volledige interview met Louis Balcaen vanuit Göteborg.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: