Winnaars Deltaweek Zeelandwedstrijden 2015

Deltaweek 2015De derde dag van de Deltaweek kende voor wat betreft de weersomstandigheden een rustig verloop. De matige wind van zaterdag was zondag ingezakt tot een zwakke bries, maar was wel voldoende om een goede race te varen. Dit leverde weliswaar geen spectaculaire beelden op voor de fotografen, maar deed wel een beroep op de stuurmanskunst en het tactisch inzicht van de bemanningen.

Voor wat betreft de te zeilen banen waren de rollen voor sommige categorieën op de tweede dag van de Zeelandwedstrijden omgedraaid. Vandaag hadden de ORC/IRC 1 & 2 een baan rond de tonnen, terwijl de ORC 3 & 4 ten oosten van de Zeelandbrug op-en-neer banen kregen.

Voor de acht deelnemende J/22’s was het de laatste wedstrijddag. Ze kregen net als de dag tevoren ook een op-en-neer baan toegewezen. Deze legden ze driemaal af. Samen met hun races van gisteren komt het totaal daarmee op zeven. Eindoverwinnaar werd M. van der Struijk uit Loosdrecht met zijn J’MigdPeemig door vier eerste plaatsen in de verschillende races. De bemanning heeft in 2013 ook al meegedaan aan het Europese Kampioenschap dat toen tijdens de Deltaweek werd gehouden. Michiel van der Struijk en zijn twee teamgenoten werden toen twaalfde. Op dit moment trainen ze voor de WK dat later in de tweede helft van juli in het Duitse Travemünde worden gehouden. Aan het eind van de dag werden de J’s uit het water getakeld voor een ritje op de trailer naar de huishaven, verspreid over heel Nederland. Een van de teams kwam zelfs helemaal uit Duitsland.

J-22

Bij de Rond- en Platbodems begint de eindklassering zich na drie wedstrijddagen enigszins af te tekenen. Morgen varen de meesten hun laatste wedstrijd van de Deltaweek. De zeeschouw Silveren Maen van C. Feddes uit Utrecht staat voor wat betreft de twee weekenddagen bovenaan in de R&P B klasse. De enige Zeeuw in deze categorie, de Markiezin van Veere van P. de Visser uit Middelburg, kwam niet verder dan een laatste plaats in het weekend klassement. De weekendprijs in de R&P C klasse ging naar de schokker Snoeshaen van J. Poelmann uit Haarlem. De hoogaars Swarte Paerel van D. Rijk uit ’s Heer Arendskerke werd tweede, terwijl de schokker Droncke Oort van Van Duivenlijk uit Tholen als derde eindigde.

Met de races van deze zondag kwamen de Zeelandwedstrijden als onderdeel van de tiendaagse Deltaweek tot een eind. De organiserende vereniging, de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas uit Rotterdam, stelde hiervoor de meeste (wissel)prijzen ter beschikking.

Morgen, maandag 29 juni, vertrekken de deelnemende schippers uit Zierikzee richting Bruinisse. De wedstrijden worden maandag oostelijk van de Zeelandbrug gestart bij de zogeheten “Val van Zierikzee” en eindigen ter hoogte van Bruinisse. Na afloop gaan de schepen door de sluis naar Jachthaven Bruinisse voor twee wedstrijddagen op het Grevelingenmeer.

De daguitslagen staan vermeld op de website www.deltaweek.nl

De eindklassering van de Zeelandwedstrijden van de twee weekenddagen zijn:

ORC-1 : Fareast 28R, schipper Van der Velden uit Made.
IRC-1: Coin Coin (43 GTS), schipper De Voogd uit Rotterdam.
ORC-2: Vindio, (Grand Soleil 37 BC), schipper De Ridder uit Oss.
IRC-2: Raging Bull (J-88), schipper Van der Werf uit Made.
ORC-3 : White Hawk (First 31.7), schipper Hiemstra uit Amersfoort.
ORC-4: Impulse (Sprinta Sport), schipper C. Baas uit Weteringbrug.
Kwarttonners: Furie (Sprinta), schipper Hoefsloot uit Ede.
R&P-B: Silveren Maen (zeeschouw), schipper Feddes uit Utrecht.
R&P-C: Swarte Paerel hoogaars), schipper Rijk uit ’s Heer Arendskerke.
J/22: J’MigdPeemig, schipper M. van der Struijk uit Loosdrecht.
Ongemeten: geen weekend klassering.

Foto boven: Peter Kouijzer
Foto onder: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: