Achtste WAR met bijna zomerse avond

zomerse avondEen mooi veld van 40 boten bij de start en 33 in de uitslag, een bijna zomerse avond met een mooie zonsondergang, een mooie wind bij de start, prachtige loefacties en een zeer rustige finish. Zie daar de ingrediënten voor de al weer achtste WAR.

In de uitslag veel bekende namen op de eerste plekken, met uitzondering van de ORC-3 waar de Jiggle (Marijn Breuklander) verrassend zijn eerste overwinning van dit seizoen pakte. Gevolgd door weer een prima varende Tri-Eau (met schipper Emiel van Raam) en de White Hawk (Sybout Hiemstra).

In de ORC-1 was de Who’s Next (Casper Ploos van Amstel) veruit de snelste. Tweede werd 50-Shades (Bob Nijk met The Fox (Victor Lenderink) als derde.

Wat in de ORC-1 gold voor de Who’s Next was in de ORC-2 van toepassing op de Moshulu van Ronald Lettenmeijer. Na een prima start liep hij alleen maar verder uit op de concurrentie, waarbij er tussen de Jelle, Bubbels en de Sea’s Out op het spinnakerrak een mooi loefgevecht ontstond, waarbij heel onopvallend de Adios (Koos van Oord) er met de buit van doorging door tweede te worden. De Jelle (Rob van der Kam) werd prima derde. De Adios zou in het laatste rak een boei verkeerd gerond hebben, maar daar is geen protest tegen ingediend.

De French Connection (Robert Ohm) boekte al weer de 5e overwinning van dit jaar en stevent weer op de (periode)titel af. De jonas (Ton van Aken) werd tweede voor de Final Touch van Jos Abbo.

Teks en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: