Titel Texel Dutch Open 2015 voor Brits duo Simon Northrop en Sam Barker

Simon Northrop en Sam BarkerMet tropische temperaturen ging vandaag de tweede en tevens laatste dag van de Toplenzen Texel Dutch Open van start. Met iets meer wind dan donderdag, echter fluctuerend van richting, verschenen vandaag 44 boten aan de start. De Toplenzen Texel Dutch Open wordt gevaren in aanloop naar de fameuze 38e editie van de Ronde om Texel by Paal 17 Events, die zaterdag 6 juni op het programma staat.

Toplenzen Texel Dutch Open winnaars Northrop / Parker
Het Britse gelegenheidsduo Simon Northrop en Sam Barker zijn er op Texel met de eer vandoor gegaan. Northrop is een oude bekende van de Ronde, en doet dit jaar al voor de 10e keer mee. Voor Barker daarentegen is dit zijn eerste Ronde: ‘Vandaag ging echt goed. En wat ik morgen kan verwachten, ik heb geen idee!” Northrop vult aan: “Het was een topdag, en tevens mijn 10e jaar dat ik deelneem! Vorig jaar werd ik tweede op de Texel Dutch Open, achter Gunnar en Lisa, en nu sta ik op het podium. Happy day! En morgen de Ronde, heb er heel veel zin in!”

De titelverdediger van vorig jaar, Gunnar Larsen, voer samen met James Melvin een sterke serie en leek te koersen richting zilver. Uiteindelijk ging het zilver naar Oscar Zeekant en Karel Begemann (overall winnaars van 2013), en het brons naar Sander Pols en Stefan Dubbelman in een Nacra F20. De Toplenzen Texel Dutch Open wordt gezeild volgens het zogenaamde 'Texel Rating' handicapsysteem, zodat verschillende typen catamarans (sneller en langzamer) tegen elkaar kunnen racen. Het systeem hanteert een bepaald getal om je gecorrigeerde tijd te berekenen.

Einduitslag Toplenzen Texel Dutch Open:
1. Simon Northrop / Sam Barker, (UK)- F18
2. Oscar Zeekant / Karel Begemann (NED) - F18
3. Sander Pols / Stefan Dubbelman (NED) – NACRA F20

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: