Breskens Sailing Weekend 2015 inschrijvingen zijn geopend

Breskens Sailing WeekendIn het weekend van 28 tot en met 30 augustus verwelkomt DAMEN Breskens Sailing Weekend honderden Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse zeezeilers naar de monding van de Westerschelde. Dit jaar is de TwoHanded-klasse toegevoegd waardoor nog meer zeilers worden verwacht. Voor de supporters en niet-zeilers worden in de jachthaven van Breskens jeugdzeilclinics georganiseerd en iedere dag is er een feestavond voor de zeilers en bezoekers.

Alle zeegaande Fully Crewed en TwoHanded kajuitzeiljachten en de handicapconfiguraties IRC, ORC en CR zijn welkom tijdens DBSW. De TwoHanded-klassen, oftewel met twee bemanningsleden, maken voor het eerst hun opwachting in Breskens onder de ORC- en CR-handicap. De organisatie verwacht een grote deelname in de CR-klasse en een flinke vloot van de grote jachten in de klasse Swan-45. Net als vorig jaar kunnen deelnemende schepen met zowel een IRC- als een ORC-meetbrief dubbel scoren.

Meerdere baantypen
Het zijn niet alleen maar windward-leeward banen die we tijdens het DBSW varen. De IRC- en ORC-klassen hebben ook als afwisseling en variatie hun coastals rond de navigatorische merktekens van de Westerschelde. De CR-klassen en de TwoHanded-klasse varen enkel maar coastals met reach-rakken tussen het in- en voor de windse werk. De Swans varen op hun eigen verzoek alleen upwind-downwind. Dit alles wordt verdeeld over twee vloten zodat de boten elkaar op verschillende banen niet in de weg zitten.

Diners voor deelnemende teams
Jachten kunnen vanaf een week voor DBSW vrij in de haven liggen. Daarnaast biedt de organisatie van het DBSW een gratis diner voor schipper en bemanning op de vrijdag- en zaterdagavond in de tent. Deelnemers hoeven niet vooraf te boeken, maar kunnen ter plekke aanschuiven.

Het inschrijfformulier en de Notice of Race staan op www.breskenssailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: