Nederlandse teams bereiden zich voor op het ISAF WK Match Racen voor vrouwen

2015 ISAF Women’s Match Racing World ChampionshipOver precies een week beginnen de races van het ISAF Womens Match Racing World Championships 2015. De top 2 van Nederland bereidt zich samen voor bij Waterland Monnickendam. Daarna nemen ze het volgende week tegen elkaar op in Middelfart, Denemarken.

De teams
Nummer 1 van Nederland is het team van Klaartje Zuiderbaan: een van de meest ervaren schippers in het dames match race circuit. Ze staat op dit moment 7e op de wereld ranglijst. Ze komt aan de start met Mijke Lievens, Brechtje van der Werf, Sanne Akkerman en Anne-Christianne Kentgens. Het team vaart na het WK nog 2 evenementen van de WIM Series, in Zweden en Korea.

Team She Sails vaart nu een jaar in de huidige samenstelling en staat 18e op de wereld ranglijst. Naast schipper Rikst Dijkstra bestaat het team uit Rozan Gilles, Mirthe Kramer, Sanne Crum en Fettje Osinga. Hun doel is om dit seizoen de top 10 te bereiken.

Samen voorbereiden
Match racen is een opkomende tak van sport in Nederland: het spel waar slechts twee boten het tegen elkaar op nemen en alleen die eerste plek telt. ‘Het is belangrijk dat we de handen ineen slaan, om zo het niveau in Nederland om hoog te krijgen. Voor ons team is het fantastisch om met het team van Klaartje te kunnen trainen in voorbereiding op zo’n groot event en we zijn dan ook erg blij dat we bij Waterland terecht kunnen voor de boten.’ Aldus Fettje van team She Sails.

Klaartje voegt hier aan toe dat de samenwerking met team She Sails is een goede voorbereiding is op het WK. ‘Samen trainen is zoveel efficienter, zeker bij matchracen waar preciese positionering doorslaggevend kan zijn en wedstrijdsituaties in je eentje lastig te simuleren zijn. Het is ontzettend fijn om hierbij op identieke boten te varen. De gastvrije ontvangst bij Waterland maakt het helemaal af.’

Eager, plezier en enthousiasme
Waterland Yacht Charter uit Monnickendam is nu partner van match racing team She Sails als supplier van race-ready J/70's en een J/22 voor de trainingen.

‘Het is inspirerend om te zien hoe ze zeilen met zoveel eager, plezier en enthousiasme deze meiden zeilen. Deze drie elementen zijn ook in ons bedrijf de drijvende kracht: al voor meer dan 30 jaar verhuren wij sportieve zeiljachten van Dehler, X-Yachts en J/Boats. Voor velen dan ook de partner voor een sportieve vakantie’ Aldus Jan Zetzema, Waterland.

De teams trainen zaterdag nog 1 keer, maar daarna zullen ze het tegen elkaar op gaan nemen in Middelfart, Denemarken.

Je kan Team She Sails volgen via Facebook of via de website of de kanalen van WIM series voor het volgen van het evenement.

www.wimseries.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: