Brons voor zeilers Mulder en De Koning op WK Nacra17

Mandy Mulder en Coen de KoningMandy Mulder en Coen de Koning winnen samen de bronzen medaille tijdens de wereldkampioenschappen in de olympische Nacra17 klasse. Het toernooi vond plaats in Aarhus, Denemarken en werd gekenmerkt door veel wind. Zo ook op de laatste dag. In zeer extreme omstandigheden scoorden Mulder en De Koning een vijfde plaats in de beslissende medalrace. Hun Duitse concurrenten eindigden achteraan. Kortom; het team uit de Delta Lloyd Kernploeg schoof een plaatsje op en nam het brons mee naar huis.

Europees Kampioen in 2013, brons WK 2015
Het tweetal won al eens het Europees kampioenschap in 2013 in deze nieuwe gemengde olympische catamaran klasse die in Rio zijn debuut maakt. Dit voorjaar kwalificeerden Mulder en De Koning zich voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016 en nu pakken ze het brons op een zeer sterk bezet en uitdagend WK.

“Heel happy mee”

Mulder gaf de volgende telefonische reactie: “Wij zijn hier heel happy mee. We zijn nog niet op volledige wedstrijdsterke tijdens dit WK. En we merken ook dat het nog veel beter kan. Maar toch worden we derde. Alleen het Franse team van Besson en Riou zijn een klasse apart. Er stond vandaag zoveel wind… Ik kan me niet herinneren dat we in zulk zwaar weer wedstrijden gezeild hebben. Je bent met deze boot zo out of control. Blij dat ik mijn helm ophad.”

“Kanshebber op een olympische medaille”
Mulder won al eens olympisch zilver in 2008. De Koning werd al twee keer wereldkampioen in de F18 catamaran. Ze zien zichzelf als kanshebber op een podiumplaats in Rio. “Ja, ik zie onszelf als kanshebber," vervolgt Mulder. "We kunnen nog veel beter en we laten zien waar we staan nu. Dit voorjaar waren we er al een paar keer dichtbij. Wij geloven erin, dat moet ook wel anders kan je er niet zoveel tijd in steken.”

In Rio zijn straks hele andere omstandigheden?
“We hebben de indruk dat we heel allround zijn. Wij zijn OK met heel veel wind, zoals deze week. Wij zijn op ons best in middenweer en met heel weinig wind zijn we ook goed. Coen en ik vinden dat van nature heel leuk. In augustus, tijdens het testevent in Rio, willen we optimaal scherp zijn. Alles opslaan. Zo veel mogelijk leren. We hebben nog een jaar!”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: