Twee weken lang RS Tera, RS500 en RS Aero kampioenschappen in Nederland

RS 500Komende zomer is Bruinisse het toneel voor een drietal kampioenschappen in RS boten. Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas, Rotterdam in samenwerking met Jachthaven Bruinisse en Aquavitesse staat klaar voor het neerzetten van prachtige RS kampioenschappen.

Het feest begint met de RS Tera, eenmans jeugdboot. In de tweede week zal de in Nederland zeer populaire tweemansboot RS500 z’n WK varen. En of het feest nog niet compleet genoeg is, het allereerste internationale RS Aero EuroCup event zal ook in deze periode plaatsvinden.

RS Tera Worlds
De RS Tera is een internationaal grote eenmansklasse. Met vloten uit Europese, Amerikaanse en Afrikaanse landen een zeer divers veld met jeugdzeilers.

Ook in Nederland begint deze klasse langzaam maar gestaag te groeien. Voor al die jeugdzeilers die de beleving van een echte sportieve zwaardboot willen en tegelijkertijd ook de gemakken van een jeugdboot kunnen gebruiken. Van 24 Juli tot 31 juli zullen meer dan 120 zeilers aan de start verschijnen in Bruinisse. De grootste kanshebbers voor de wereld titel zijn de Zuid-Afrikaanse en de Engelse deelnemers. Vanuit Nederland zijn er een 10-tal deelnemers die zich met trainingen afgelopen winter en een aantal trainingsweekenden en Combi’s hebben voorbereid op dit fantastische evenement. En niet alleen op het water zal het feest zijn. Ook op de kant wordt er goed voor de zeilers gezorgd met een ‘games’-night en BBQ’s etc.

Ben je ook geïnteresseerd in deelnemen maar heb je nog geen RS Tera tot je beschikking? Neem dan contact op met: michiel@rssailing.com. Misschien is er nog wel een bootje beschikbaar.
Op de website van de klassenorganisatie is meer info te vinden: www.rstera.org

RS Aero ‘Lift Off’ & EuroCup event
Na de lancering van de RS Aero dit voorjaar is alles in een sneltreinvaart gegaan. De boot heeft verschillende awards (o.a. op de HISWA) gewonnen en de internationale klasse heeft zich direct ontpopt als een van de actiefste in Europa. Hiermee kwam ook de behoefte om al snel een eerste EuroCup event te organiseren. En Bruinisse heeft dit jaar de infrastructuur, de organisatie en de ruimte. Dus dit was een makkelijke keuze. Ter promotie van de boot stelt RS Sailing tegen onkostenvergoeding charterboten ter beschikking. Er zijn er nog een beperkt aantal beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via michiel@rssailing.com.

Op de website van de klassenorganisatie is meer info te vinden: www.rsaerosailing.org

RS500 Worlds
De twee weken worden afgesloten met de RS500 Worlds van 2 tot 6 Augustus. Dit event gaat letterlijk en figuurlijk knallen! De RS500 klasse is een levendige klasse waarbij zowel op het water als op de kant spektakel verwacht kan worden. De Nederlandse klasse heeft hard gewerkt om een record aantal deelnemers uit een record aantal landen te krijgen. En dat is gelukt. Uit Nederland zijn er maar liefst 32 deelnemende teams ingeschreven.

De RS500 klasse staat bekend als een skiff klasse met een hele brede doelgroep. De zeilers zijn stuk voor stuk competitief ingesteld maar houden zeker ook van een sociaal aspect. ‘Het is immers ook je vakantie!’ En daarvoor wordt gezorgd. De Engelsen zullen een niet te missen ‘British Party’ organiseren en het sociaal programma bestaat daarnaast uit BBQ’s en een opening ceremonie met borrel waarbij het event gelijk stevig van start gaat.

De eerste 2 dagen van het evenement zal er gestreden worden voor de plaatsing in de Gold en Sliver-fleet. Vervolgens wordt er in drie dagen gestreden om de felbegeerde wereld titel. Sinds 2010, de allereerste RS500 Worlds, heeft er altijd een Nederlander in de top-6 gestaan. Echter is de titel altijd naar een Zweeds of Engels team gegaan. Gaat het dit jaar lukken om een Nederlander op de bovenste trede van het podium te krijgen? Ook de RS500 heeft Charterboten beschikbaar. Echter is er hiervan nog slechts 1 beschikbaar. Dus, wees er snel bij!

Op de website van de klassenorganisatie is meer info te vinden: www.rs500.org

Tekst: Michiel Geerling

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: