Zilver en brons voor Nederland op Wereldkampioenschap Yngling

Wereldkampioenschap YnglingBij het pittoreske Bergen, Noorwegen werd afgelopen week onder zeer wisselende omstandigheden op Fjordstroming het Wereldkampioenschap in de Yngling klasse gewonnen door het Deense team van Lucas Lier. De eindstrijd om de tweede en derde plek werd uiteindelijk op enkele meters beslecht in het voordeel van Nederlanders Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens. Landgenoten Lieuwe Gietema, Gert Roukema en Reinier Tromp pakten de derde podiumplek.

De beste damesprijs ging ook naar Nederland: Eline Pieters, Bertine van Dijk en Esther Hopmans. Ondanks de noordelijke lokatie van het evenement deden naast de omringende landen ook teams uit Zwitserland, Australië en de Verenigde Staten mee. Op de traditionele landenparty's werd er tevens dagelijks gezorgd voor een onvergetelijk walprogramma. In 2016 vindt het WK Yngling plaats in Oostenrijk.

Ook dit jaar deden er BMW Ynglings mee. Deze 30 wedstrijdboten kunnen studenten en jongwerkenden voordelig leasen, wat voor een actieve jeugdgroep zorgt. Het gehele plan is te vinden op www.yngling.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: