WAR 01-07-15

avondwedstrijdHet was enerzijds een prachtige zeilavond en anderzijds een avond vol onverwachte gebeurtenissen. Een “man over boord” in de ORC-1, een onverwachte opgave in de ORC-2 en een vreemde eend in de bijt bij de ORC-3, van de 3 boten die aan de start verschenen waren er 2 opgaven en een DSQ.

De avond leek zo mooi te beginnen voor de SixPack van Marcel Kruger en zijn bemanning. Na een winter en voorjaar vol ellende met het onderwaterschip was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Echter vrij kort na de start viel door onbekende reden een bemanningslid overboord. Gelukkig was de Julia van Edwin Ooteman in de buurt om de drenkeling heelhuids uit het water te halen. Voor de SixPack reden om de wedstrijd te staken en voor de wedstrijdleiding aanleiding om de Julia 10 minuten tijdvergoeding te geven. Voor de Who’s Next (Casper Ploos van Amstel) maakte het allemaal niet uit. Zij wonnen weer eens met overmacht. De 50 Shades (Bob Nijk) werd tweede, gevolgd door The Fox van Victor Lendering. Er gingen 8 boten van start.

Van de 10 gestarte boten in de ORC-2 finishten er 9. De Breeje Veertien van Marco van der Weerd voer de wedstrijd niet uit. De overwinning ging deze week naar de Moshulu (Ronald Lettenmeijer). Het was stuivertje wisselen met de Sea’s Out van Fedde Andela die vorige week won en nu genoegen moest nemen met plaats 2. De 3e plaats was voor de Adios van Koos van Oord. De laatste twee boten zijn beide Salona 37.

Bij de 11 gestarte boten in de ORC-3 zat ook per abuis de Stag (Geleyn Meijer). Hij vaart normaliter i de ORC-2. Het leverde hem een DSQ op. Sybout Hiemstra met zijn White Hawk pakte de 4e overwinning op rij. De 2e plaats was voor de Goura Victoria (Doni en Tineke Weidema) die dit seizoen regelmatig op het podium staan. De 3e plek voor de Grand Cru van Wim Westland.

Slechts 5 boten in de SW-klasse. De eerste twee plaatsen waren hetzelfee als de vorige week: [1] French Connection van Robert Ohm en [2] Intermezzo (Eric Scholtens). Derde werd de Wakatobi van Hanneke Beers.

De volledige uitslag vind je op http://flevomare.nl/uitslag.php

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: