Pampus Regatta inschrijvingen zijn geopend

Pampus RegattaVanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de tweede editie van de Pampus Regatta op 12 en 13 september a.s. op het IJmeer. Inschrijving is open voor SW, ORC, eenheidsklassen (o.a. J/80 en X-79) en Kwarttonklasse.

Vorig jaar werd de eerste Pampus Regatta georganiseerd door R&ZV Naarden, WSV Flevomare en Zeilvereniging Het Y. Deze nieuwe regatta is een ‘fusie’ van de Trintelrace en de Hooikist Race en bleek een gouden combinatie. Meer dan 80 boten schreven zich in en werden getrakteerd op een geweldig zeilweekend met mooie grote klassen, professionele wedstrijdleiding en goed feest op de wal in Durgerdam. De zon en mooie wind waren de ‘icing on the cake’.

De combinatie van drie up- downwind banen op zaterdag en een lange afstandsbaan op zondag maakt de race voor iedereen uitdagend. De organisatie streeft naar een laagdrempelige regatta met een professioneel karakter, waar zowel de doorgewinterde ORC-racer als de fanatieke SW-zeiler zich thuis voelt. Daarnaast zijn er de fanatieke kwarttonners en J/80s en hoopt de organisatie wederom een X-79 veld aan de start te krijgen.

Het inschrijfgeld bedraagt €40 per boot en is inclusief een gratis ligplaats van maandag tot vrijdag in Durgerdam. De barbecue kost € 17 per persoon.

De Pampus Regatta wordt gevaren op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 en staat open voor SW-klasse, ORC-klasse, Kwarttonklasse en eenheidsklasse. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.pampusregatta.nl

Tekst: Floris Cornelissen
Foto: Rene Koster Photography

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: