Zeeuwse kampioenen gehuldigd bij afsluiting Deltaweek

Henk van Zweden met Beau BateauNa tien dagen wedstrijdzeilen kijkt de Deltaweek organisatie met voldoening terug op een mooie jubileumeditie. Met het huldigen van de Zeeuwse Kampioenen, kwam er vanavond in Colijnsplaat een einde aan de 45e editie van de Deltaweek. De titel Zeeuws Kampioen ging naar de winnaars van de ORC klassen gerekend over beide weekends.

De klassering kon pas worden vastgesteld nadat vandaag de laatste wedstrijden waren gevaren. De ORC klassen maakten twee starts voor op-en-neer banen voor de wal bij Colijnsplaat Even bestond de vrees dat wind na een zwoele nacht volledig weg zou blijven, maar bij de eerste serie starts was er “net genoeg wind om de stroom dood te varen”. Bij de laatste starts was er meer dan genoeg wind als gevolg van de opkomende buien vanuit het zuidwesten. Net voordat de eerste regendruppels uit de hemel vielen, was iedereen weer binnen en was het wachten op de uitkomsten van het rekencentrum.

Over de deelname in het eerste weekend, toen er vanuit Zierikzee werd gezeild, was de organisatie uiterst tevreden. Niet alleen vanwege het aantal inschrijvingen (ongeveer 70 schepen), maar ook vanwege de verscheidenheid: Behalve de ORC wedstrijdklassen waren ook de Rond- en Platbodems goed vertegenwoordigd en was de J/22 eenheidsklasse met veel jongere zeilers van de partij. De door-de-weekse deelname kende minder deelnemers.

Als gevolg van de prachtige weersomstandigheden en de uitstekende ontvangsten in de gasthavens, werd het een plezierige wedstrijdweek op de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Tijdens het laatste weekend groeide het aantal deelnemers weer en was er in de ORC competitie genoeg. De noviteit van dit jaar om aan de ORC weekendklassering het Zeeuws Kampioenschap te verbinden, viel in goede aarde en is voor herhaling vatbaar, aldus de voorzitter van de Stichting Deltaweek, Wim Dominicus.

De Zeeuwse Kampioenen zijn:
ORC-1: Stortemelk (X-43), F. de Vries Lentsch uit Rotterdam
ORC-2: Wemeldinges (First 34.7), Rinus de Jonge uit Wemeldinge
ORC-3: Beau Bateau (First 300), Henk van Zweden uit Middelburg
ORC-4: Furie (Sprinta), Ben Hoefsloot uit Ede

Foto: Zeeuws Kampioen ORC 3 klasse, Henk van Zweden met Beau Bateau (Anusjka Martens, Fotografie Objectivo).

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: