Italia 998 Fioreserie is wereldkampioen ORC C in Barcelona

Italia 998De Italia 998 Low Noise werd afgelopen weekend overtuigend wereldkampioen tijdens de ORC Worlds in Spanje. De importeur van Italia Yachts in Nederland, Bach Yachting, was heel blij met het resultaat. Jascha Bach, van Bach Yachting: ‘’We hadden al verwacht dat de Italia hoge ogen zou gooien vanwege de overtuigende resultaten in Italië, maar dit WK winnen is een geweldige opsteker voor het team en het merk.”

De eerste Nederlandse Italia 998 zal eind augustus in Nederland arriveren en te zien zijn tijdens de Hiswa te water.

Het andere schip van Bach Yachting, de Ker 11.3 die recent nog overtuigend Nederlands kampioen werd was minder fortuinlijk. Bach Yachting Racing team voer in de zware klasse B. Als kleinste boot in de vloot (36 voet) was het met het zeer lichte weer lastig om uit de vuile wind van de veel grotere (tot 46 voet) schepen te varen. Daarnaast bleek de optimalisatie op papier gunstiger dan in de realiteit. Een top tien plek was realistisch geweest wanneer in de 3e race een gebroken jibtrack geen roet in het eten had gegooid.

Ker 11.3Ker 11.3

Voor het team en thuisfront een teleurstelling, maar wel een perfecte voorbereiding voor het WK 2016 welke in Kopenhagen zal plaats vinden. Bach Yachting Racing team zal dan varen in haar nieuwe Italia Yachts 998.

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: