Swan 45 World Championship

Swan 45 World Championship8 Swan 45's, dus zeker en vast al een top tien plek voor eender wie mee doet. Als dat niet goed is! 4 Nederlandse teams, K-Force, No Limits, Motions en Van Uden. Grote namen zoals Rob Greenhalgh, Bouwe Bekking, Jochem Shümann, Lobke Berkhout, Harald Hacquaert, Jochem Visser, Simon Fry, Jes Gram-Hansen, etc... Geen Checkmate (te koop) en geen Samantaga (BEL) jammer genoeg.

A gentle breeze
Blijkbaar is de wind limiet net zoals met de X-35 vroeger ook max 25kn wind. Als ze nu ook nog eens een aantal uren zon limiet doen, ben ik helemaal gelukkig. Een bericht waar de schotten direct antwoorden met: In Scotland we call 25 knots a gentle breeze. De eerste dagen zal het niet echt Mid Europees zomer weer zijn, maar eerder Brittish summer weather.

Wie wordt wereldkampioen?
We zijn met de bemanning door de weging geraakt en al de zeilen zijn gemeten. De grote vraag is nu wie gaat er wereldkampioen worden. Vele wijzen in de richting van Early Bird en No Limits en hier en daar wordt er gezegd dat Van Uden ook niet te onderschatten is. Wij op de K-Force hebben een voorzichtige prognose gedaan en verwachten/hopen ergens op een 4de of 5de plek te eindigen, maar als we 3de worden zal je ons zeker niet horen klagen.

Het Swan 45 World Championship 2015 wordt gezeild van 6 t/m 10 juli vanuit Cowes.

Volg de Swan 45 Worlds 2015 hier:
www.nautorswan.com/en/club-swan/racing/swan_45_worlds_2015

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: