Swan 45 Worlds coastal race

Op dag 3 krijgen we een coastal voorgeschoteld van 26nm. Er staat een pak minder wind dan de eerste 2 dagen en de zon laat haar Mediterraans kantje terug zien. Wij zijn blij dat we ons terug kunnen insmeren met het factor 50 kwallenspul van Care Plus en begeven ons naar de startlijn. Er is blijkbaar wat onduidelijkheid over de startlijn maar onze tactieker Jochem is zeker van zijn stuk en benut deze verwarrende situatie in ons voordeel.

3 boten op links
Samen met Van Uden en Early Bird waren wij de enige 3 boten die aan het mainland gestart zijn. In het begin leek het erop dat de kant van Wight beter uitbetaalde tot de wind begon door te zetten aan onze kant en wegviel aan de andere kant. Tala diende later nog een protest in, maar dat werd onontvankelijk verklaard.

Bill Gates van het moment
De 'Solent holes' in het midden lieten niet toe dat je overstak en de rijken werden rijker en de armen werden armer. Gelukkig waren wij op dit moment 'dé Bill Gates' van het moment en bleven 'den Bill' tot over de finish. Heel de bemanning in euforie door te finishen voor de regerend wereldkampioen, voor Bouwe Bekking, voor Rob Greenhalgh en ga zo maar door...

Top 3 van vandaag
Op de 3de plek Early Bird van Hendrik Brandis en Cristian Nagel, op 2 Van Uden van de stichting Benodet en op de eerste plek K-Force van Jan De Kraker. Een voorlopig totaal klassement kan ik nog niet geven, dus dat hebben jullie te goed op het einde van het evenement.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: