WAR 08-07-15

avondwedstrijd zeilenDat de vakantieperiode is begonnen was gisteravond goed te merken tijdens de 13e WAR. Slechts 24 boten gestart, waarvan er 23 finishten. De condities waren goed, maar er moest wel hard gewerkt worden door de diverse bemanningen met een West 5-6 Bft. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd bijna droog.

In de ORC-1 met 8 boten nog een behoorlijk veld. Winnaar was door The Fox van Victor Lendering, op 11 seconden berekende tijd gevolgd door de Julia (Edwin Ooteman). De 3e plaats was voor de BiXmile van Pieter van Bekkum. De Ctr-J van Mark van Weeren heeft protest aangetekend tegen de aan hun toegekende tijdstraf na een mogelijke te vroege start. Of dit na behandeling van invloed kan zal zijn op de uitslag is even afwachten.

De ORC-2 was met 4 startende boten wel erg mager bezet. Bij de deelnemers wel de nieuwe Varianta 37 van Team Sailselect (Jeroen Koninkx), die hun “proefvaart” maakten. Helaas van korte duur. Zoals ze het zelf verwoorden: “Top startje, maar kort daarna al wat nieuwigheid "dingetjes". Gaat aan gewerkt worden.” Van de 3 overbleven boten was de Bubbels van Jan Matser het snelste gevolgd door Acqua Cheta (Peter-Paul Kempers) en E-motion (Henk Kuiper).

Van de 8 boten in de ORC-3 was het podium hetzelfde als vorige week Op plaats 1 de White Hawk van Sybout Hiemstra die van start tot finish leidde. Ongrijpbaar voor de concurrentie pakte hij de 5e overwinning op rij. De 2e plaats was voor de Goura Victoria (Doni en Tineke Weidema) en de 3e plek voor de Grand Cru van Wim Westland.

Net als vorige week slechts 5 boten in de SW-klasse. De overwinning ging naar de Jonas (Ton van Aken), voor de Final Touch (Jos Abbo) en French Connection van Robert Ohm.

De volledige uitslag vind je op http://flevomare.nl/uitslag.php

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: