WK paralympisch zeilen tijdens Delta Lloyd Regatta

WK paralympisch zeilenHet wereldkampioenschap paralympisch zeilen is door de International Sailing Federation (ISAF) toegewezen aan de organisatie van de Delta Lloyd Regatta. Van 24 tot en met 26 mei 2016 de paralympische klassen om WK titels in het Noord-Hollandse Medemblik.

Trotse organisator
Het WK paralympisch zeilen wordt toegevoegd aan het grootste topsport evenement in het Nederlandse zeilen: de Delta Lloyd Regatta. Dit biedt voor zowel de organisatie, de zeilers en de ISAF voordelen. Al jaren staan de paralympische klassen hoog in het vaandel van de organisatie. Nu werpt dit zijn vruchten af. Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta, reageert: “Als organisatie is het geweldig om zo’n groot evenement toe te voegen aan het programma. Het voelt als erkenning voor onze jarenlange ondersteuning aan het paralympische zeilen.”

Goede kans op Nederlandse podiumplek
Tijdens het WK komen in ieder geval de Nederlanders Rolf Schrama en Sandra Nap in actie in de tweepersoonsklasse SKUD18. Beiden zeilen pas kort samen, maar wisten tijdens de Delta Lloyd Regatta 2015 al een podiumplek te veroveren. Het duo werd derde en maakt een goede kans op een medaille tijdens het WK. Naast de SKUD18-klasse komen ook de eenpersoonsboot 2.4mR en driepersoonsboot Sonar in actie op het IJsselmeer.

Zeilsport is voor iedereen
Ingrid de Graaf, lid Raad van Bestuur Delta Lloyd: "Delta Lloyd heeft als doel gesteld de zeilsport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Integratie van het paralympische zeilen past goed in deze visie. We zijn dan ook trots dat een gerenommeerd evenement als het WK paralympisch zeilen is toegewezen aan de Delta Lloyd Regatta. Dat laat wederom zien wat een krachtig en kwalitatief evenement het is. We kijken nu alvast heel erg uit om al deze topzeilers in mei te mogen verwelkomen."

Ultieme test RIO
Henry Sleutel, vice-voorzitter IFDS: “Een beter event voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro kan haast niet. Het wereldkampioenschap paralympisch zeilen tijdens de Delta Lloyd Regatta 2016 is dé ultieme test is voor alle topzeilers in de paralympische klassen.”

Tekst: Jelle Hofman

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: