Eredivisie Zeilen Test-Event

Eredivisie ZeilenIn navolging van succesvolle competities in het buitenland zal er ook in Nederland een eredivisie zeilen competitie tussen zeilverenigingen worden gehouden. Volgend jaar gaat die echt van start, maar dit jaar is er van 3-4 oktober een Pilot-2015 in Almere en Flevomare zal daarbij de organiserende autoriteit zijn in samenwerking met “Nederlandse Eredivisie Zeilen B.V.” en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Ook heeft Flevomare al een inschrijving toegezegd. De wedstrijden worden gevaren in J-70’s (6 stuks) die door de wedstrijd- organisatie beschikbaar worden gesteld.
Er zijn 18 teams die in drie dagen 15 races varen, in totaal zijn er dus 45 wedstrijden.

We gaan dus een Flevomare team van minimaal 4 deelnemers samenstellen die voor Flevomare gaat strijden om de titel: Nederlands Club Kampioen. Flevomare betaalt de inschrijfkosten, maar de deelnemers moeten zich natuurlijk verder onderwerpen aan de regels van dit event.

Als je voor Flevomare drie dagen lang intensief wilt wedstrijdzeilen in een J-70, meld je dan aan bij: wedstrijd@flevomare.nl, Kijk voor meer info op: http://eredivisiezeilen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: