Nederlandse Olympische zeilploeg Rio 2016 bekend

olympisch zeilenMet trots maakt het Watersportverbond vandaag de volledige zeilselectie bekend. Alle nationale selecties zijn afgerond. Elf zeilers, waarvan negen uit de Delta Lloyd Kernploeg, hebben het exclusieve recht zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Zes zeilers zijn al gekwalificeerd op naam. Vijf moeten nog voldoen aan de eis van NOC*NSF. Dat kan onder andere van 15 tot en met 23 augustus 2015 op het Aquece Rio, Olympic Test Event, de ultieme generale repetitie.

Delta Lloyd Kernploeg zeilers aangewezen voor Rio 2016:

Al gekwalificeerd op naam:

Marit Bouwmeester – Laser radial klasse
Rutger van Schaardenburg – Laser klasse
Dorian van Rijsselberge – RS:X Windsurfer mannen
Lilian de Geus – RS:X Windsurfer vrouwen
Mandy Mulder & Coen de Koning – Nacra17 catamaran

Nog niet voldaan aan eis NOC*NSF

Pieter-Jan Postma – Finn klasse
Afrodite Zegers - Kyranakou en Anneloes van Veen – 470 vrouwen

Magic Marine team aangewezen voor Rio 2016:

Nina Keijzer & Claire Blom - 49erFX

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: