Keijzer en Blom beste score Nederlandse zeilers in Rio

Keijzer en BlomDe meer succesvolle Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg scoorden beneden de maat vandaag tijdens het Rio Test Evenement. Dorian van Rijsselberge en Marit Bouwmeester verloren allebei kostbare punten. Het was wederom een dag met heel weinig wind. Er werd lang gewacht voordat het racecomité een paar races eruit wist te persen vlak voor zonsondergang (17.30 uur). Alleen de windsurfers, Laserzeilers en de zeilsters in de 49erFX kwamen in actie. In de laatste klasse deden Nina Keijzer en Claire Blom goede zaken.

Goede resultaten Claire Blom en Nina Keijzer
De 49erFX kwam twee keer in actie. Claire Blom en Nina Keijzer deden goede zaken. Blom legt uit: “Vandaag was gelukkig een betere dag. We hebben gisteren een lange evaluatie gehad. En een aantal punten benoemd waar zwaktes van ons liggen. Die punten hebben we nu in de boot opgeschreven zodat we dat steeds kunnen herhalen. Dat betaalde zich goed uit met een 2de en 4de plek. We deden lekker mee in de topgroep en lagen er goed bij. We konden het vasthouden in de lichte omstandigheden.”

Meer schade voor Bouwmeester en De Geus
Marit Bouwmeester en Lilian de Geus liepen ook schade op. Beide vrouwen die normaal bovenin meestrijden in de Laser radial en RS:X scoorden een 12de plaats in de enige race van de dag. De Geus staat nu elfde en Bouwmeester negende in het klassement. Rutger van Schaardenburg eindigde in de enige race van de dag op een tiende plaats. De Laserzeiler staat achtste in de ranglijst.

Postma en team Mulder/De Koning morgen ook weer in actie
Morgen, 19 augustus, komt iedereen weer in actie als het weer het toelaat. Dus ook Pieter-Jan Postma die het klassement in de Finn aanvoert na drie races. Mandy Mulder en Coen de Koning starten ook weer in de Nacra 17 klasse. Dit duo staat tweede in het klassement. Afrodite Zegers-Kyranakou die samen met Anneloes van Veen in de 470 uitkomt verschijnen ook weer aan de start.

Rest schema Test Event: donderdag 20 augustus afsluitende medalrace RSX mannen en vrouwen; vrijdag 21 augustus medalrace Laser, Laser radial, 49erFX en de Nacra 17; zaterdag 22 augustus medalrace Finn en 470 klasse.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: