Veel belangstelling voor kinderzeilclinic tijdens Breskens Sailing Weekend

Esmée van DrielenDe zeilbelevenis tijdens het DAMEN Breskens Sailing Weekend kan rekenen op een grote groep kinderen tussen de 8 en 12 jaar die kennis willen maken met het zeilen. De Zeeuwse zeiltalenten Esmée van Drielen en Finn Kribbe laten hen vrijdag 28 augustus alles over het zeilen zien. Na een introductie gaan zij het water op aan boord van een echt zeiljacht.

Dit jaar vindt het Breskens Sailing Weekend plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus. De grote publiekstrekker is het schip van Team Brunel, de Nederlandse boot uit de Volvo Ocean Race dat als tweede eindigde in de meest prestigieuze zeilrace rond de wereld. Zeilschip de Eendracht en oud-loodsboot en marineschip De Castor - beiden maritiem erfgoed – staan eveneens flink in de belangstelling. Team Brunel vaart dagelijks en de Eendracht zaterdags uit met gasten in de Westerscheldemonding waar ruim zeventig zeilschepen uit Nederland, België, Frankrijk en Groot Brittannië het opnemen tegen elkaar. Het grote publiek kan deze wedstrijd vanaf de havenhoofden en duinen aanschouwen en zaterdagochtend op het water aan boord van de Castor.

De haven van Breskens biedt tijdens en vooral na de wedstrijden volop vermaak voor zowel deelnemers als toeschouwers zoals het bezichtigen van de schepen en de feesten na afloop van de wedstrijddagen. Tickets voor de Castor zijn te verkrijgen via www.StichtingZSLnl.

Het DAMEN Breskens Sailing Weekend is door de jaren heen uitgegroeid van een zeezeilwedstrijd tot één van de grootste zeilevenementen van Zuidwest-Nederland. De gezelligheid en gastvrijheid in Breskens trekken jaarlijks meer dan duizend bezoekers en een kleine honderd zeilschepen. De onvoorspelbare wateren van Breskens zorgen voor een boeiend en grillig wedstrijdverloop. Het DAMEN Breskens Sailing Weekend staat bekend om zijn gevarieerde programma waarbij iedereen tot in de late uurtjes welkom is.

Inschrijven voor het jeugdprogramma kan nog via www.StichtingZSL.nl

Tekst: Brenda verschelling
Foto: SportInBeeld.nu

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: