Win de Bezeild iPad app voor de 24 uurs zeilrace

  • Author: Ice
    Date: do, 20/08/2015 - 20:33

Bezeild iPad appDeze week is versie 1.1 van de Bezeild uitgekomen in de App Store, een handige tool voor de navigators onder ons. De Bezeild app helpt bij het plannen van de ideale route voor de 24 uurs zeilrace op het IJsselmeer. Niet door uit proberen te rekenen wat de meest ideale route zou kunnen zijn, maar juist door de navigator meer inzicht te geven in de situatie. Een zeiler kan in Bezeild de (verwachte) windrichting instellen, en ziet dan op de kaart welke rakken gunstig liggen; hoe dwarser op de wind, hoe donkerder een rak is getekend. Dit met het idee dat halve wind varen ideaal is: opkruisen kost tijd, en lage koersen kosten te veel hoogte.

Ook kan in de app bijgehouden worden welke route er gevaren is, en een planning worden gemaakt voor de te ronden boeien. Bezeild is dus een vervanger voor de papieren administratie, en rekent meteen uit hoe snel er gemiddeld gevaren is. Hierdoor kan ook in de kaart worden aangegeven of rakken nog vaker gevaren mogen worden.

Daarnaast geeft de app ook aan op welke koers het huidige rak ligt. Als de iPad GPS heeft of verbonden met een wifi netwerk met NMEA, laat Bezeild ook zien welke kompaskoers er gevaren moet worden vanaf de huidige positie naar de eerstvolgend ingestelde boei.

Tenslotte kan een gebruiker ook snel even de lengte van een route langs een aantal boeien bekijken. Dit kan handig zijn om een stuk te vinden dat nog binnen de tijd gevaren kan worden, of om een route te plannen die op een gewenste tijd in de sluis uit komt.

Bezeild probeert niet de planning te automatiseren, maar de navigator inzicht te geven in de situatie. De app geeft een zeiler de mogelijkheid om snel te zien welke opties hij nog heeft, en de benodigde informatie om tijdens de race plannen te maken en te wijzigen.

Wat is er nieuw in versie 1.1
- Kleuren van boeien worden weergegeven in de kaart
- Sluisbonus wordt meegerekend
- Verbeterde performance en stabiliteit

Drie exemplaren te winnen ter waarde van € 9.99,-
Stijn Meurkens, de ontwikkelaar van de app, geeft aan drie Clubracer navigators 3 installatiecodes weg.

Wat moet je daarvoor doen?

  1. Fan zijn van onze ClubRacer facebook pagina
  2. Bedenk een originele bootnaam voor een sportboot aka Melges of Open 7.50 en publiceer deze in het reactievak onderaan dit bericht

Op woensdag 26 augustus worden de drie winnende inzendingen bekend gemaakt en krijgen de winnaars hun installatiecode. Super subjectief van ons :) en succes allemaal!

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: