Drie bronzen medailles voor de Delta Lloyd Kernploeg tijdens testevent in Rio

De Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg pakten ook op de laatste dag twee bronzen medailles. Mandy Mulder en Coen de Koning vertrokken op een zilveren positie en kwamen van het water met brons. Zo ook Pieter-Jan Postma. De Friese zeiler vertrok op goud met één punt voorsprong op de Engelsman Scott. Postma kwam van het water met brons en een olympische kwalificatie op naam. In totaal gaat de Delta Lloyd Kernploeg met drie bronzen medailles naar huis.

De baan voor de medalrace startte bijna op het Flamengostrand en voerde de zeilers richting de wereldberoemde Suikerberg. De wind was rond de 10 knopen. Kortom, prachtige omstandigheden en locatie voor de allesbeslissende medalraces.

Postma: “Blij met brons, we komen heel dichtbij”
"Het is een hele heftige week. Heel lang ook. En het geeft een goed beeld van de Spelen. Ik heb een olympische kwalificatie binnen en een bronzen medaille."

"Mijn gevoel is dat ik teveel fouten gemaakt heb deze week. Ik ben daar goed mee om gegaan. Daar ben ik heel blij mee en ik ben hartstikke blij met brons. We gaan door met het proces.”

“Giles Scott won deze wedstrijd. Hij heeft een lange reeks van overwinningen op zijn naam staan. Maar we hebben deze week gezien: we komen heel dichtbij. Ik geef nu gas naar het WK. Volgende serie, volgende kansen.”

“Het resultaat van de medalrace is wel hard. Ik had vandaag wat minder snelheid met dit zeil. Ik zakte weg en dat gebeurde nog twee keer. We zijn nog niet helemaal klaar met het materiaal, er zijn nog gebieden die aandacht nodig hebben. Maar het gaat goed!"

Mulder en De Koning “We houden een goed gevoel over”
Mandy Mulder zei: “We hadden een hele slechte medalrace, helaas. We konden onze hele goede week niet bekronen met zilver. Dat is heel erg jammer. Maar we zijn heel erg blij dat we met brons hier weggaan. We stonden er mooi voor met zelfs mogelijkheden voor goud. We hebben geen grote fouten gemaakt. Maar het was het gewoon net niet. Daar is het veld te sterk voor, dan verlies je een plekje.”

“De Rio-omstandigheden zijn super uitdagend, je kan nooit van te voren weten wat er gaat gebeuren. Je moet het doen met wat er op dat moment is. Je moet scherp reageren. We komen hier nog terug om nog meer te wennen aan deze Rio-omstandigheden. Maar we houden een heel goed gevoel over aan deze week. Snelheid hadden we niet genoeg. Maar we hebben heel slim gevaren. Als we snelheid hebben volgend jaar kan het iets heel moois opleveren.”

Zegers-Kyranakou/Van Veen halve olympische kwalificatie
De Nederlandse vrouwen in de 470-klasse eindigden op een vijfde plaats tijdens het testevenement in Rio de Janeiro. Het team van Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen was daarmee tevreden. Met name omdat een resultaat bij de top acht een halve olympische nominatie oplevert. Zegers-Kyranakou zei: “We zijn voor het eerst in Rio de Janeiro. We hebben hier nog niet eerder getraind. Hoofddoel voor ons was top acht. We leren nog steeds.”

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: