Evi Van Acker wint zilver op het Olympisch testevent zeilen in Rio

Evi Van AckerTwee maanden Rio heeft Evi Van Acker (BEL) afgesloten met een zilveren medaille in de Laser Radial klasse op het Test Event. Een mooie generale repetitie voor de Olympische spelen in 2016 dus.

Evi was met een achterstand van slechts twee punten op Volungeviciute Scheidt aan de Medal Race begonnen, maar kon dat verschil niet meer goedmaken. De Litouwse werd gedeeld tweede in de door Bouwmeester gewonnen Medal Race, Van Acker vijfde. In de eindstand heeft Volungeviciute Scheidt zes punten voor op Van Acker en achttien op Bouwmeester.

"Het was een moeilijke week met teveel fouten en ik ben niet tevreden", zei Van Acker na afloop maar ze maakte een goede comeback en heeft naar eigen zeggen veel geleerd.

De Litouwse Gintare Volungeviciute won goud in de Laser Radial klasse. Het brons was voor de Nederlandse Marit Bouwmeester.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: