De eerste beelden van de MACIF trimaran onder zeil (video)

MACIF trimaranTerwijl François Gabart en zijn team de eerste zeiltests maakt met de nieuwe Maxi trimaran MACIF ontworpen door VPLP, kijken wij alvast naar de eerste videobeelden van deze supersnelle oceaanreus. De beelden werden genomen op 22 augustus in Lorient. Na lees verder de video.

François Gabart zal dit jaar met de nieuwe MACIF trimaran deelnemen aan de Transat Jacques Vabre. In de laatste editie van deze race moest Gabart opgeven wegens mastbreuk op zijn IMOCA 60 monohull.

De Transat Jacques Vabre luisterde ooit naar de naam ‘Route de Cafe’, een 5400 zeemijl lange Atlantische oversteek met start in Le Havre en finish in Itajaí, Brazilië.

Media © Alexis Courcoux / MACIF

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: