EK Moth in Lelystad van start onder zware omstandigheden

EK MothVanmiddag zijn de eerste twee wedstrijden gevaren in de EK Moth die voor de kust van Lelystad worden gevaren. Om 12.15 uur gingen er 45 zeilers van start onder nog redelijke goede omstandigheden. De twee start was echt voor de liefhebbers met 34 Moths aan de start, terwijl er 17 de finish wisten te bereiken.

De Britten zijn duidelijk gewend aan deze omstandigheden. Na twee races bezetten de Britten de posities 1 t/m 6. Drievoudig Europees kampioen Chris Rashley wist beide races te winnen en staat nu stevig op de eerste plaats, voor zijn landgenoten Robert Greenhalgh (2) en Jasson Belben (3). Paul Goodison, Olympische Kampioen in de Laser (2008), bezet momenteel de 4e plaats.

Beste Nederlander is momenteel de ervaren Eelco Boers met een 9de plek. Kalle Coster bezet de 13de plaats vlak voor zijn broer Sven (15de).

Morgen is de weersvoorspelling beter en is de verwachting dat er 4 races worden gevaren. De eerste races staan gepland om 12.00 uur.

www.europeansmoth.com

Tekst: Arjen Rahusen

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: