Europees kampioenschap Moth kent prachtige zeildag met 4 races

Europees kampioenschap MothNa twee zeer zware dagen met veel wachten zijn gisteren onder bijna ideale omstandigheden vier races gevaren voor de kust van Lelystad. Om 12.15 uur gingen er 64 zeilers van start onder prachtige omstandigheden. Drievoudig Europees kampioen Chris Rashley wist drie van de vier races te winnen, nadat hij gisteren beide wedstrijden wist te winnen. De sympathieke Engelsman staat dan ook stevig aan de leiding. Robert Greenhalgh wist de laatste race te winnen en bezet nu de 2e plaats.

Beste Nederlander is nog steeds de ervaren Eelco Boers met een 8e plek overall. Kalle Coster bezet de 14e plaats vlak voor zijn broer Sven (24e). De lokale held Ben Koppelaar uit Lelystad had een zware maar constante dag. Hij bezet nu de 45-ste plaats.

De eerste Stadium Races (landenwedstrijd) werd gewonnen door Maximilian Stelzl uit Oostenrijk voor de Zwitser Philip Kaesermann en de Duister Stefan Gier. Eelco Boers legde voor Nederland beslag op de 4e plaats.

Programma zaterdag 29 augustus 2015
11.00 uur: Start races (in principe 4) staan gepland om 12.00 uur
17.00 uur: Start Stadium voor de kade van Bataviahaven

Programma zondag 30 augustus 2015
10.00 uur: Start fleetraces (11 en verder
17.00 uur: Start Stadium (top 10) voor de kade van Bataviahaven

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: