Engelsman Chris Rashley oppermatig tijdens EK Moth in Lelystad

EK Moth zeilenDe voorspellingen zagen er gisteren zorgelijk uit met een vooruitzicht op weinig wind. De organisatie had daarom de eerste race vervroegd naar 11.00 uur. Dat bleek een verstandig beslissing want er kon in elk geval een race worden gevaren. De ook bijna in Lelystad onverslaanbare Engelsman Chris Rashley wist ook de zevende race overtuigend te winnen. Hij heeft nu zes races van de zeven gewonnen en soeverein kop voor de Brit Robert Greenhalgh die wederom tweede werd. De top 10 word gedomineerd door de Britten met alleen de Fransman Benoit Marie op de 8e plaats en de Ier Rory Fitzpatrick op een negende plaats.

De beste Nederlander Eelco Boers had een slechte dag met een 45-ste plaats wat hem zijn top 10 positie kostte. Eelco staat nu – dankzij een aftrek – nog op de 13e plaats, maar voelt de adem van Kalle Coster (21e plaats) langzaam in zijn nek. Broer Sven Coster viel terug naar positie 34 na een wat mindere race (53)

Ben Koppelaar uit Lelystad had een zeer goede dag en eindigde als 25-ste waardoor hij de 29-ste positie inneemt. Harm Donker uit Zeewolde kwam als 63-ste bezet de 58-ste plaats in het overall klassement.

Doordat er geen 9 races konden worden gevaren vinden er morgen geen finale wedstrijden plaats, maar zal er om 10.00 uur worden gestart met het gehele veld aan de start.

Tekst: Arjen Rahusen

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: