Antwerpse zeilers behalen goud tijdens World Special Olympics in Los Angeles

Thibeau Bastien en Mathias Van der AuwelaerDe Antwerpse zeilers Thibeau Bastien uit Mortsel (19) en Mathias Van der Auwelaer (22) uit Antwerpen hebben samen een gouden medaille gehaald op de World Special Olympics in Los Angeles. Het Nederlands team met Michael Welter en Foeke Brouwer behaalden zilver en het brons ging naar het Belgisch duo Boj Dua en Jozef Van Camp.

Mathias Van der Auwelaer heeft geen mentale beperking, Thibeau wel. Het zeilen is een van de zwaarste disciplines in de Special Olympics. De deelnemers moesten zeven dagen lang drie races van een halfuur per dag doen.

“Ik was verantwoordelijk voor het zeilen, Thibeau Bastien stond aan het roer”, zegt Mathias. “Onze papa’s kenden elkaar van het skiën en stelden ons aan elkaar voor. Ik zeil al jaren, maar doe het louter recreatief.”

www.la2015.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: