Preview: Wereldkampioenschap Laser jeugd

Wereldkampioenschap Laser jeugdVanaf zaterdag 9 augustus tot en met zaterdag 22 augustus wordt in Medemblik het Wereldkampioenschap (WK) Laser georganiseerd. De wedstrijden vinden plaats in het International Sailing Center Medemblik (ISCM). De Laser is de grootste eenheidsklasse met meer dan 200.000 boten wereldwijd.

De eerste week is het de beurt aan de Laser 4.7. Er doen in totaal 260 jongens en 125 meisjes mee in de leeftijd tussen de 12 en 17 jaar. Met meer dan 40 nationaliteiten komen de zeilers vanuit de hele wereld om te strijden voor de titel. Voor Nederland doen 36 jongens en 16 meisjes mee, met als titelkandidaten de 15 jarige Stijn Paardekoper, recent
derde op het Europees Kampioenschap in Polen, en de 17 jarige Hannah van Goor, recent vijfde op hetzelfde kampioenschap.

De tweede week zeilen de Laser Stadaard voor jongens en de Laser Radiaal voor meisjes onder de 21 jaar hun WK. In totaal strijden daar 160 jongens en 85 meisjes om de titel.

Titelkandidaten uit Nederland zijn onder andere de 19 jarige Niels Broekhuizen, recent 26e tijdens het Europees Kampioenschap en de 20 jarige Maxime Jonker, recent 20e op hetzelfde kampioenschap.

Maxime: “Voor mij is dit het belangrijkste evenement van het jaar
en mijn doelstelling is om hier te winnen”

Het evenement wordt georganiseerd door Laserklasse Organisatie Nederland in samenwerking met de International Laser Class Association en wordt mogelijk gemaakt door de volgende partners: Provincie Noord‐Holland, Gemeente Medemblik, Sailcenter, Watersportverbond en sponsors: Magic Marine, Vakantiepark Zuiderzee, Deen Medemblik,
Sailshop en Islandtribe

WK Laser jeugd in het kort:
• Wereldkampioenschap Laser 4.7 en Standaard en Radiaal onder 21 jaar
• Meer dan 625 deelnemers in twee weken
• Meer dan 40 nationaliteiten

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: