Nederlands team naar Sailing Champions League

Sailing Champions LeagueOp 2, 3 en 4 oktober 2015 start de Nederlandse Eredivisie Zeilen in Almere met een testevenement. Op dit moment zijn zestien clubs ingeschreven voor deze generale repetitie in aanloop naar de competitie die in het voorjaar van 2016 van start gaat. Vooruitlopend op de start van de Eredivisie heeft Nederland een wildcard gekregen voor de SAILING Champions League, de internationale finale van de verenigingscompetitie die inmiddels al in 14 landen wordt georganiseerd.

Namens Nederland zal WSV Almere Haven van 18 tot en met 20 september a.s. de eer verdedigen in het Italiaanse Porto Cervo op Sardinië.

De SAILING Champions League is een internationale competitie tussen de beste zeilverenigingen uit verschillende landen. De landelijke competities tussen verenigingen, met een standaard format van korte wedstrijden, dicht op de wal, de beste zeilers en identieke boten gecombineerd met een begrijpelijke uitleg, digitale animaties en online registratie, is een belangrijke ontwikkeling in de zeilsport.

Dit najaar kan ook Nederland voor het eerst kennismaken met Eredivisie Zeilen, de nationale competitie voor zeilclubs. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober zal het Weerwater in hartje Almere het decor zijn van het eerste weekend van de Eredivisie Zeilen.

Alweer tweede editie van SAILING Champions League
In 2014 was de eerste editie van de SAILING Champions League zo succesvol dat inmiddels 13 Europese landen en de Verenigde Staten hun eigen nationale zeilcompetities voor verenigingen naar dit voorbeeld hebben opgezet.

Half september vliegen clubs uit meer dan twaalf verschillende landen naar Italië om te strijden om de felbegeerde schaal. Onder hen dus het Nederlandse team van WSV Almere Haven: John den Engelsman, Willem-Jan van Dort, Nova Huppes en Rinse Ubbink.

Voor schipper Den Engelsman is het zijn tweede deelname aan de Champions League: "Vorig jaar werden we met WSV Almere Haven zevende in een veld van vierentwintig deelnemers. We zullen dit jaar echt aan de bak moeten. Veel andere deelnemers zeilen sinds dit jaar intensief in hetzelfde format in hun eigen nationale competities. Het niveau zal dus hoger liggen dan vorig jaar. Het is een goede ontwikkeling dat we dit jaar ook in Nederland van start gaan met onze eigen Eredivisie Zeilen. Maar voordat we in Almere gaan varen, eerst volgende week naar Porto Cervo, naar de Champions League!"

Voorlopige deelnemerslijst (28 clubs):
- Aarhus Sejlklub, Aarhus, Wild Card – 4th Danish Sailing League 2015
- Åländska Segelsällskapet, Mariehamn, 1st Finnish Sailing League 2015
- Burgenländischer Yacht-Club, Rust, 2nd Austrian Sailing League 2015
- Club Canottieri Roggero di Lauria, Palermo, 1st Italian Sailing League 2015
- Deutscher Touring Yacht-Club, Tutzing, 2nd German Sailing League 2014
- Ekolns Segelklubb, Uppsala, 2nd Swedish Sailing League 2015
- Göteborgs Kungliga Segel Sällskap, Gothenburg, Wild Card – 5th Swedish Sailing League 2015
- Hellerup Sejlklub, Hellerup/Copenhagen, 2nd Danish Sailing League 2015
- Jacht Klub Wielkopolski Pozna?, Pozna?, Wild Card – 3rd Polish Sailing League 2015
- Kongelig Dansk Yachtklub, Copenhagen, Wild Card – Champion 2014
- Kongelig Norsk Seilforening, Oslo, Norwegian Sailing League
- Kungliga Svenska Segelsällskapet, Saltsjöbaden/Stockholm, 1st Swedish Sailing League 2015
- Norddeutscher Regatta Verein, Hamburg, 1st German Sailing League 2014
- PIRogovo Yacht Club, Moscow, 1st Act 1 Russian Sailing League 2015
- Regattaclub Oberhofen, Oberhofen/Thun, 1st Swiss Sailing League 2015
- Royal Malta Yacht Club, Valletta, Wild Card
- Royal Thames Yacht Club, London, UK Sailing League
- Skovshoved Sejlklub, Skovshoved, 1st Danish Sailing League 2015
- Società Velica di Barcola e Grignano, Trieste, 2nd Italian Sailing League 2015
- Société Nautique de Genève, Geneve, 2nd Swiss Sailing League 2015
- Stavanger Seilforening, Stavanger, Norwegian Sailing League
- Verein Seglerhaus am Wannsee, Berlin, 3rd German Sailing League 2014
- WaterSportVereniging Almere Haven, Almere, Eredivisie Zeilen
- Yacht Club Bregenz, Bregenz, 1st Austrian Sailing League 2015
- Yacht Club Costa Smeralda, Porto Cervo, Wild Card – Hosting Club
- Yacht Club Navigator, Moscow, 1st Act 2 Russian Sailing League 2015
- Yacht Club Sopot, Sopot, 1st Polish Sailing League 2015
- Yacht Klub Polski Szczecin, Szczecin, 2nd Polish Sailing League 2015

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: