Eerste editie Tour de Holland

Tour de HollandVan 24 t/m 27 september 2015 zal de eerste editie van de Tour de Holland plaats vinden. Voor deze pilot editie wordt er in de one design Elliot 6m klasse gevaren, beschikbaar gesteld door het watersportverbond. Deze open kielboten garanderen dat het hard werken zal worden en dat iedereen dezelfde middelen tot zijn beschikking heeft.

De winnaar van de Tour de Holland mag zich met recht een allround zeiler noemen! De disciplines match, fleet en coastal racen van de zeilsport worden verenigd in één en daarmee uniek zeilevenement!
De eerste editie van de Tour de Holland zal de zeilers van Medemblik naar Hindeloopen, Lemmer, Enkhuizen en weer terug naar Medemblik voeren.

Elliot zeilbootElliot zeilboot

Op zaterdag 26 september zal er vanaf 16:00 de mogelijkheid zijn te komen kijken naar het match racen in de havenkom nabij de Buyshaven in Enkhuizen. Vanaf 18:00 is er voor publiek de gelegenheid mee te varen op de Elliot 6m klasse wedstrijdboten.

Gehele programma:
Medemblik 24 september: fleet racen en coastal richting Hindeloopen
Hindeloopen 24 september: aankomst coastal rond 18:00
Hindeloopen 25 september: fleet racen en coastal richting Lemmer
Lemmer 25 september: aankomst coastal rond 18:00
Lemmer 25 september: coastal richting Enkhuizen
Enkhuizen 26 september: match racen Enkhuizen vanaf 16:00
Enkhuizen 27 september: match racen en coastal richting Medemblik

Feike Essink zal de strijd om de rode, witte en blauwe truien voor respectievelijk 1e, 2e en 3e plek gedurende de gehele Tour de Holland in beeld brengen.

Feike Essink, werkte al als onboard reporter van Team Brunel in de voorbereidingen van de Volvo Ocean Race, was in 2012 mediaman van Team Delft Challenge om het jaar erop als beste mediaman gedurende de Tour de France à la Voile in dienst van het Duitse zeilteam ISKAREEN verkozen te worden. Daarbij zullen ook Zeebenen | Film en het watersportverbond beeld reportages komen maken.

Naast de te veroveren klassementstruien, zal LENCO prijzen beschikbaar stellen. Aanmelden om mee te varen kan nog via de gegevens vermeld op de Facebook pagina Tour de Holland www.facebook.com/TourdeHolland waar tevens het zeilevenement te volgen zal zijn.

Tekst: Doutse van Helden

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: