Braam en Kool domineren ONK Sharpie in Sneek

ONK SharpieDe afgelopen drie dagen voeren op het Sneekermeer de G2 klasse hun klassenkampioenschap, de Randmeer hun Nederlands Kampioenschap en de Sharpieklasse hun Open Nederlands Kampioenschap.

De drie klassen hebben kunnen genieten van drie dagen met perfect zeilweer. Wedstrijdleider Piet van der Zwaag van KWV Frisia uit Sneek had de inner-outerloop baan er uitstekend ingelegd, zodat alle drie de klassen mooie wedstrijden van een uur konden zeilen, zonder last van elkaar te hebben.

Met 31 deelnemers uit 3 landen was het voor de Sharpie klasse een goed bezet kampioenschap. Regerend Europees Kampioen Chris Gibbs had de oversteek gewaagd om ook zijn eerste titel buiten Engeland proberen op te halen. Andere kanshebbers waren de teams van regerend kampioen Daan Versteeg, Jan-Pieter Braam, Tom Weller, Bart Kraan, Job Volwater en Patrick van Raalte.

Vanaf race 1 leidde Jan Pieter Braam en Jeroen Kool de dans, met twee eerste plaatsen. De rest van de concurrentie zat dicht op elkaar, maar had gedurende de rest van het evenement geen antwoord op het geconcentreerde duo, dat niet slechter dan een tweede plaats gedurende de serie wist te varen. Bart Kraan wist samen met Frits de Jong ook twee manches te winnen en is in totaal tweede geworden. Daan Versteeg en Arnold Mulderij pakten met een overwinning het brons.

Dit kampioenschap deden er ook twee volledige damesteams mee. De gezusters Schoonhoven en Ruth Baijens / Willemien Kreuger deden niet onder voor de heren en wisten een aantal malen hun boeg voor in het veld te laten zien. Daarnaast was er gedurende twee dagen een filmcrew op het water om de wedstrijden vast te leggen. Op de Sharpie facebooksite 12m2 sharpie is daar al een mooi voorproefje van te zien.

Naast het wedstrijdzeilen hebben de meer 175 zeilers en gasten met elkaar geborreld en gedineerd in ’t Foarunder op het starteiland. Het avondprogramma was van hoog niveau vanwege de opnamen van de film Sneekweek op het starteiland.

De Sharpies sluiten het seizoen traditioneel in Vinkeveen af met de Snertrace 3 en 4 oktober. Volgend jaar is het ONK in Alkmaar, in voorbereiding op het EK dat daar in 2017 zal plaatsvinden.

Meer informatie op www.sharpie.nl
Alle uitslagen en foto’s staan op www.sneekweek.nl

Tekst: Daan Versteeg

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: