Olympisch zeiler Coen de Koning breekt sleutelbeen tijdens training

Olympisch zeiler Coen de KoningOlympisch zeiler Coen de Koning heeft zijn linker sleutelbeen gebroken tijdens een training op de racefiets. Samen met stuurvrouw Mandy Mulder komt De Koning uit in de Olympische Nacra 17-klasse. Het zeilduo uit de Delta Lloyd Kernploeg heeft zich al gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016.

Eerder dit jaar wonnen De Koning en Mulder in deze catamaranklasse een bronzen plak op het WK in Denemarken (juli), en een maand later, in augustus een bronzen medaille op het Olympische Test Event in Rio de Janeiro.

De Koning zal minimaal 6 weken niet kunnen trainen, daarna moet het herstel gerealiseerd worden. Mulder en De Koning werken momenteel samen met de technische staf van de Delta Lloyd Kernploeg aan een alternatief programma, zodat stuurvrouw Mandy Mulder met een reserve en of vervanger kan verder zeilen, totdat De Koning weer hersteld is.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: