J-80 klasse zeilt Frostbite-Cup winterwedstrijd op Gooimeer

J-80Goed nieuws voor de J/80 zeilers! De vloot met J/80's is de afgelopen jaren zo gegroeid dat er in het midden van Nederland een tweede winterwedstrijd opgezet kan worden. De Frostbite Cup gaat georganiseerd worden door R&ZV Naarden.

De huidige Nederlandse J/80 vloot kent ongeveer 20 actief wedstrijdzeilende J-80’s en is daarmee een van de grootste one designklasse in de 20-30 ft’s afmetingen. Al deze J80’s zijn grofweg te verdelen over 2 vloten in Nederland. De Zuidelijke vloot met 9 J80’s en de Noordelijke vloot met 12 J80’s. Van de Noordelijke vloot hebben reeds 11 J80’s hun deelname bevestigd.

Het idee is geboren uit de samenwerking tussen de 11 enthousiaste j80 zeilers en de wedstrijdcommissie van R&ZV Naarden. Gekeken vanuit de behoefte van de zeilers en de mogelijkheden van de wedstrijdcommissie is er voor gekozen om het wedstrijdschema zo in te delen dat er geen overlap is met de met de wedstrijden van de zuidelijk J80 vloot.

De FrostbiteCup winterwedstrijden worden gezeild op één zondag in de maand van november tot maart. Er zal om 11.00 gestart worden, en er worden zo mogelijk 3 up-down wedstrijden gevaren.

Het is ook mogelijk om met een andere boot dan een J80 deel te nemen aan de Frostbite Cup, bij voldoende boten van de zelfde eenheidsklasse zal er een aparte start zijn. Iedere wedstrijddag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een gezellige borrel bij R&ZV Naarden.

Tekst: Frans Driessen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: