Belgen doen het fantastisch op de World Cup in Qingdao

Wannes Van LaerVan 16 september tot en met 20 september gaat de ISAF World Cup door in Qingdao, China. Dit is de laatste World Cup manche voor de wereldbekerfinale te Abu Dhabi met enkel de beste 20 zeilers ter wereld. Wannes Van Laer kan zijn kwalificatie verzekeren met een top 8 plaats in China, momenteel staat hij op een voorlopige 2de plaats in China.

Tot nu toe werden al 4 reeksen afgewerkt in wisselende weersomstandigheden. Op dit moment staat Wannes na 4 wedstrijden op een mooie 2e plaats, na een 3 en 2 vandaag. Daarnaast lijkt ook de jonge Belgische zeiler William De Smet op weg naar een schitterende prestatie, want hij staat voorlopig op een 5e plaats.

Wannes doelt uiteraard op een top 8 plaats met het oog op de wereldbekerfinale, maar doet er alles aan om zijn eerste podiumplaats op een wereldbekerwedstrijd uit de brand te slepen! Wens hem veel succes door jullie steun te betuigen!

Wannes Van Laer schrijft ons:
"Na een moeilijk jaar wil ik zeer nuchter blijven onder deze omstandigheden, de wedstrijd duurt nog lang en er kan nog van alles gebeuren."

"Het doet uiteraard deugd dat ik nog eens helemaal vooraan kan meedraaien dit jaar en dat je het gevoel krijgt dat de puzzelstukjes op de juiste plaats vallen tijdens de wedstrijd. Vooral dat laatste ontbrak wat tot nu toe. Ik kon dit jaar heel mooie reeksen neerzetten, maar dan verloor ik tijdens het voorlaatste of laatste rak steeds veel plaatsen en kon daarbij mijn goeie prestatie van de voorbij 45min nooit bevestigen."

"Het is alvast een heel leerrijk jaar geweest richting Rio 2016, maar nu is het opnieuw tijd om de juiste resultaten neer te zetten op het juiste moment. Ik kijk alleszins uit naar de volgende dagen, want de honger is groot!"

www.sailing.org/worldcup/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: