EWVA winterzeilwedstrijden met gratis ligplaats in Enkhuizen

EWVAEWVA in Enkhuizen organiseert winterzeilwedstrijden met gezellig ‘après-sail’ programma en gratis ligplaats in Compagnieshaven. De winter van 2015-2016 wordt bij EWVA sportief en gezellig, want de watersportvereniging gaat weer winter-zeilwedstrijden organiseren voor de kust van Enkhuizen.

Dit jaar biedt ze een nog aantrekkelijker wedstrijd- en ‘après-sail’ programma aan in combinatie met een gratis winterligplaats in de Compagnieshaven van Enkhuizen, de enige haven aan het IJsselmeer met 5 gouden ankers.

EWVA opent de IJsselmeer Wintercup met een feest op zaterdagavond 24 oktober in haar prachtige clubgebouw aan het wedstrijdwater. De zeilwedstrijden worden om de week op zondag gevaren vanaf eind oktober tot half december en worden na het kerstreces hervat vanaf begin februari tot eind maart.

Er wordt gestreefd naar twee starts per dag vanaf 12:00 uur en de wedstrijdbanen variëren tussen up-wind-down-wind, driehoeks- en traditionele baan.

Inschrijven staat open voor zowel leden als niet-leden. Inclusief een gratis winterligplaats in de Compagnieshaven bedraagt het inschrijfgeld voor de hele winterserie 250 Euro.

Voor de sportieve wedstrijdzeiler in het bezit van een EWVA Zeilpas+ zijn dit jaar twee spectaculaire sportboten aangeschaft. Teams van EWVA hebben met deze schepen al een aantal mooie resultaten behaald, zoals de eerste prijs in de ORC1-klasse van de 24-uurs race. En tijdens het door EWVA georganiseerde VOC cup, het eerste wereldkampioenschap Fareast 28R, is een van de clubboten op een tweede plaats geëindigd.

Tekst: Marjolein Rueter

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: