Familie Kroon wint met Larissa de Dutch Quarter Ton Cup 2015

LarissaAfgelopen weekend streden 12 jong bejaarde 1/4 tonners op het IJmeer om de Pampus regatta, het vijfde en laatste evenement van de Dutch Quarter Ton Cup 2015. Na drie spannende korte wedstrijden op zaterdag, een uitstekende BBQ en een lange wedstrijd op zondag mocht Cees Vos van het Waarschip 1/4 ton 'houtNsteen' aan het eind van de middag in het clubschip van ZV Het Y de eerste prijs ophalen. Tweede werd de 'Spoom' (Waarschip 1/4 ton) en derde de 'Larissa' (Zeeton 24).

De Dutch Quarter Ton Cup bestond dit jaar uit vijf evenementen, de Van Uden Reco, de North Sea Regatta, de Lenco regatta, de Deltaweek en de Pampus regatta. Dat de meeste 1/4 tonners rond het marker en IJsselmeer zitten bleek goed uit de deelnemersaantallen.

Uiteindelijk streden maar liefst 23 1/4 tonners voor de punten. De familie Kroon heeft met hun zelfgebouwde Zeeton 24 'Larissa' de meeste punten bij elkaar gezeild en eind november mogen zij de hoofdprijs van de Dutch Quarter Ton Cup 2015 in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de Noordzee Club. Eerder dit jaar wonnen ze tijdens de Lenco regatta het 1/4 Ton Klassenkampioenschap 2015.

Op een tweede plaats eindigde Ben Hoefsloot met zijn Sprinta 'Furie' en op een derde plaats Ben Steffen met zijn Extension 'Slow Motion'.

Dit najaar wordt de Dutch Quarter Ton Cup 2015 weer geëvalueerd en worden plannen gemaakt voor 2016. Suggesties zijn altijd welkom via info@kwarttonzeilers.nl

Tekst: Hylke Steensma

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: