Succesvolle tweede editie Pampus Regatta

Pampus RegattaIn het weekend van 12 en 13 september is voor de tweede keer de Pampus Regatta gehouden. Met in totaal 87 deelnemers werd het aantal van de eerste editie overschreden.

“We zijn enorm blij met het grote aantal deelnemers. Het was net als vorig jaar een mooie mix van SW, ORC en eenheidsklassen. Dat in combinatie met een gezellig walprogramma en korte en lange banen spreekt aan,” aldus Floris Cornelissen medeorganisator van de Pampus Regatta. Zowel de ORC als de SW klasse telde zo’n dertig boten. De kwarttonklasse had een mooie opkomst met dertien schepen. De J/80 klasse was aardig vertegenwoordigt met negen boten. De kleinste klasse bestond uit vijf X-79’s. In totaal startten de boten in zeven verschillende klassen.

Hoewel de wind op zaterdag redelijk steady was rond de 12 knopen, zorgde de wind zondags voor een serieuze uitdaging. Want tijdens de langebaan wedstrijd werden de zeilers getrakteerd op een windstilte. Hierop werd de baan drastisch ingekort. Na een uur dobberen trok de wind weer iets aan en draaide bijna 180 graden, waardoor de meeste boten ook op de terugweg hun spinnaker konden hijsen.

Winnaars
In de ORC klassen gingen de Ragazzi en de Gemene Deler er vandoor met de winst. In de twee SW klassen waren het de Fortune en de Time Out. HoutNsteen, de JoJo en de Joyride wonnen respectievelijk in de Kwarttonklasse, X-79 klasse en J/80 klasse. De volledige uitslag staat op www.pampusregatta.nl/uitslagen/

De Pampus Regatta 2015 trok niet alleen meer deelnemers, maar ook meer sponsoren. Het nieuwe nautisch kledingmerk Hatseflatse gaf alle schippers en vrijwilligers een T-shirt en sponsorde de dagprijzen. De andere sponsoren waren Adobe, Landmarkt, Thuishavens, Xtreme Districts, Amsterdamsche Fijnhout Handel, Yacht Painting Lelystad, Zeilmakerij Jan Schokker en Café de Fles.

Volgend jaar
De Pampus Regatta is ontstaan uit twee oude wedstrijden (Hooikist Race en Trintelrace) en wordt georganiseerd door R&ZV Naarden, WSV Flevomare en Zeilvereniging Het Y. Volgend jaar wordt de Pampus Regatta wederom in het tweede weekend van september gehouden op 10 en 11 september 2016.

Tekst: Floris Cornelissen
Fotografie: Hans Knapper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: