VIDEO: Begint de IMOCA 60 te vliegen?

IMOCA 60Het is den tijd van het jaar dat er veel nieuwe IMOCA 60's te water gaan en het ziet er naar uit dat de eerstvolgende Transat Jacques Vabre een heel nieuwe generatie boten aan de startlijn ziet verschijnen. Op 7 augustus werd de Edmond de Rothschild te water gelaten en na tien dagen testzeilen zien we hoe deze nieuwe generatie monohulls zich gaat gedragen. De zeilomstandigheden worden er niet gemakkelijker mee, het worden weer spannende tijden.

In de video hieronder zien Sébastien Josse en Charles Caudrelier met 30 knopen wind met zeer hoge snelheden door twee meter hoge golven klieven, zeg maar bijna vliegen. Op elke golftop wordt de boot bijna in de lucht gelanceerd en dit door de samenwerking van de kantelkiel en de kromme daggerboards met profiel die we kennen van de vliegende multihulls. De IMOCA 60 begint dus inderdaad boven het wateroppervlak te vliegen.

De Transat Jacques Vabre race gaat van start op 25 oktober 2015, nog minder dan 53 dagen te gaan.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: