Pampus Regatta 2015 telt ruim 60 inschrijvingen

Pampus Regatta 2015Zeilers opgelet, er is nog 1 week tijd om in te schrijven voor de Pampus Regatta! Tot nu toe hebben ruim 60 boten zich ingeschreven voor de seizoen afsluiter van het IJmeer en Gooimeer. Er zijn wedstrijden in verschillende klassen op zaterdag 12 en zondag 13 september. Naast een groot ORC en SW veld zijn ook de J/80, X-79 en ¼ ton klasse weer populair.

Voor ieder wat wils
De Pampus Regatta vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en komt voort uit twee historische regatta’s: de Hooikist Race en de Trintelrace. Na een zeer succesvolle eerste editie in 2014 worden de wedstrijden dit keer op dezelfde manier gevaren: op zaterdag zijn er up en downwind races en op zondag is er een lange baan van zo’n 25 mijl. Daartussen is op zaterdagavond een gezellig feest met live muziek en een goede barbecue op de kade van Durgerdam.

Deelnemers kunnen zich ook voor één van de 2 dagen inschrijven. “Het is een mooie ervaring om de hele Pampus Regatta te varen, maar ook 1 dag meedoen is een optie. Niet iedereen heeft immers een heel weekend tijd, of heeft voldoende bemanning voor de intensievere up en downwind banen,” aldus Floris Cornelissen van de organisatie.

Sponsor: Hatseflatse
Naast een groot aantal inschrijvingen trekt de Pampus Regatta ook meer en grotere sponsoren. Eén daarvan, het nautische kledingmerk Hatseflatse, geeft alle schippers een T-shirt.

Inschrijven
De Pampus Regatta wordt gevaren op zaterdag 12 en zondag 13 september. Het inschrijfgeld bedraagt € 40 per boot (excl. BBQ €17 p.p.). Bovendien mogen deelnemers van vrijdag tot en met maandag gratis overnachten in de haven van Zeilvereniging Het Y. Daar is zaterdagavond ook de gezellige barbecue met live muziek en een tussentijdse prijsuitreiking. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.pampusregatta.nl

Tekst: Floris Cornelissen
Foto credits: Rene Koster Fotografie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: