18 clubs Eredivisie Zeilen bekend

Eredivisie ZeilenOp 2, 3 en 4 oktober 2015 start de Nederlandse Eredivisie Zeilen met een testevenement in Almere. De organisatie is trots op het maximum aantal van achttien ingeschreven clubs voor dit testevenement. In het voorjaar van 2016 start de volledige Eredivisie Zeilen competitie.

Eén van de achttien ingeschreven teams, WSV Almere Haven, streed afgelopen weekend in de internationale SAILING Champions League. Zij namen deel op basis van een wildcard. Het team onder leiding van John den Engelsman werd tiende.

Dit najaar maakt Nederland voor het eerst kennis met Eredivisie Zeilen, de nationale competitie voor zeilclubs. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober is het Weerwater in hartje Almere het decor voor het eerste Eredivisie Zeilen evenement.

Aan de start verschijnen 18 teams van de volgende verenigingen:
1. GWV De Vrijbuiter
2. Jachtclub Scheveningen
3. K.A.R.Z.V. De Hoop
4. KNZ&RV Muiden
5. Koninklijke Watersportvereniging Sneek
6. KWV De Kaag
7. KWV Loosdrecht
8. R.R. & Z.V. Maas en Roer
9. VWDTP
10. WSHeeg
11. WSV Almere Haven
12. WSV Flevomare
13. WSV Hoorn
14. WV Braassemermeer
15. WV Breskens
16. WV Giesbeek
17. WV Lelystad
18. WV Uitdam

Eredivisie Zeilen speelt in op behoefte
Simon Keijzer, directeur van Eredivisie Zeilen, zegt: “We zijn als organisatie blij met het enthousiasme waarmee de clubs de Eredivisie hebben verwelkomt. De reacties sterken ons in onze visie dat de Eredivisie Zeilen een antwoord is op een behoefte in de zeilwereld. Er zijn aanmeldingen uit het gehele land. Bijvoorbeeld van de 'R.R. & Z.V. Maas en Roer' uit Limburg tot 'VWDTP' uit Groningen en van het Gelderse 'WV Giesbeek' tot het Zeeuwse 'WV Breskens'. De nieuwe competitie sluit naadloos aan bij de consumententrend 'van bezit naar gebruik', maar het versterkt ook de positie van de toonaangevende zeilsportverenigingen in ons land."

Internationaal succes
De Eredivisie Zeilen is de nationale competitie voor zeilclubs, naar voorbeeld van de Duitse Segeln Bundesliga. De verenigingscompetitie wordt inmiddels succesvol in 14 landen georganiseerd. De competitie kent een standaard format van korte wedstrijden, dicht op de wal, de beste zeilers en identieke boten.

SAILING Champions League
De landskampioenen van de verschillende nationale competities plaatsen zich automatisch voor de SAILING Champions League. In deze internationale competitie strijden de beste zeilverenigingen uit landen om de titel van 'beste club ter wereld.' Deze SAILING Champions league kende dit weekend zijn tweede editie. In het Italiaanse Porto Cervo deed het Nederlandse team van WSV Almere Haven mee, op basis van een wildcard. Het team bestaande uit John den Engelsman, Willem-Jan van Dort, Nova Huppes en Rinse Ubbink scoorde een verdienstelijke 10e plaats in een veld van 30.

"Het was een super evenement, echt prachtig goed georganiseerd op een prachtige locatie. We zijn tevreden met een tiende plek. Er had meer in gezeten. We kijken uit naar de Eredivisie Zeilen in Nederland, zodat wij, of een ander Nederlands team, volgend jaar nog beter aan de start kunnen verschijnen." Aldus schipper Den Engelsman.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: