Hangover en Scylla winnen de 8 Uren van de Oosterschelde

8 Uren van de OssterscheldeOnder een dik pak bewolking met hier en daar wat regen ging zaterdag 12 september de 26e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde van start. Nieuw voor de deelnemers was de mogelijkheid om de rakken te registreren met een eenvoudige app. De organisatie is buitengewoon tevreden.

Binnen de ORC klasse won Thijs van der Beek met de Hangover. Het goud in de Toer klasse ging naar de Scylla van Anet van den Berk, voor de Toer met Spi was dat de Tante Miek Miek van Jan Jan van Schilfgaarde. Tot slot, de Duo Handed klasse werd gewonnen door Koen Vanoverberghe
met de FarFelu. De verenigingsprijs ging naar WSV Yerseke, welke pas officieel op 17 oktober aanstaande wordt overhandigd tijdens een speciaal moment.

De organisatie had dit jaar, met dank aan Mariteam Shipyard, een prijs tot haar beschikking voor de schipper die precies of het dichtste bij 18:00:00 uur wist te finishen. De prijs, een gratis knippen en scheren behandeling van het jacht ter waarde van €600,-, werd gewonnen door FarFelu.

Met de steun van de sponsors en het grote aantal deelnemers is er een prachtig bedrag van €500,- opgehaald voor stichting Stavoord6. Deze stichting zet zich in om op het eiland Tholen een vakantieverblijf voor ernstig zieke mensen en hun naasten te realiseren.

De startplaats in de Krabbenkreek was deze editie de populairste (35), hoewel de Bergse Diepsluis ook veel starters (25) mocht verwelkomen. Bij de Zandkreek startten er 16 jachten en bij de Val 6.

Tekst: Dennis Hoekstra

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: