2K Team Racing Medemblik preview

2k Team RacingDit najaar wordt op het International Sailing Center (ISC) Medemblik een internationaal 2K Teamzeil evenement gezeild. De Dutch Match and Team Racing Association (DMTRA) organiseert het evenement in samenwerking met de 2K Team Racing association. Het 3 daagse evenement wordt van 24 tot 26 oktober gevaren in de Elliots van het Watersportverbond. Het 2k teamzeilen is een spectaculair spel van 2 team van 2 kielboten die het tegen elkaar opnemen waarbij kennis van regels en tactische trucks bepalend zijn om de wedstrijd te winnen.

Er worden korte races gevaren van ca. 15 minuten op een eenvoudige op-en-neer baan waarbij de boeien stuurboord moeten worden gerond.

Net als de World Match Racing Tour voor het Matchracen wordt binnen Europa een 2K Team Racing Tour georganiseerd voor het 2K teamzeilen. Deze 2k Team Racing Tour bestaat uit een aantal evenementen door het jaar heen in plaatsen rond de Middellandse Zee waaronder Istanbul, Rome en Monaco. Voor deze Tour worden de beste zes clubs in Europa, de Tour Card Holders, uitgenodigd, aangevuld met teams die zich kunnen inschrijving voor de resterende plekken.

Het 2K evenement in Medemblik kent een sterke internationale bezetting met 3 Tour Card Holders, twee Engelse teams, Royal Thames en Spinnker en het team van DMTRA dat momenteel derde staat in het Tour klassement. Voor het evenement zijn acht teams uitgenodigd waaronder 2 teams uit Duitsland en 2 uit Engeland. Naast 2 teams van DMTRA doen verder uit Nederland mee een jeugdteam met de schippers Bart Lambriex en Philip Meijer en een team met oa Annemiek Bekkering en Annette Deutz

Het sterke deelnemersveld staat garant voor een prachtig spektakel. Er staat ook iets op het spel voor de Tour Card Holders want het resultaat in dit evenement mag worden meegerekend met het resultaat van de Tour. Omdat de beide koplopers in de Tour niet aanwezig zijn in Medemblik biedt dit kansen voor de andere Tour Card Holders om hun klassering te verbeteren.

Tekst: Thijs Smit

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: