Team Brongers wint eerste editie Tour de Holland

Tour de HollandTeam Brongers met Persijn Brongers, Gilbert Figaroa en Jelte Stormbroek wint de eerste editie van de Tour de Holland! Deze winnaars van de eerste editie van de Tour de Holland beheersen match, fleet en coastal racen het beste en zijn daarmee de ultieme veelzijdige zeilers!

Korte baanwedstrijden, betekende ook echt korte baanwedstijden met korte startlijnen en de boeien dicht bij elkaar zorgde het ervoor dat je bij één foutje achteraan kon aansluiten. Dit alles dicht bij de kust zodat ook publiek kan mee genieten.

Aansluitend waren er de coastals om van Medemblik, naar Hindelopen, Lemmer, Enkhuizen en weer naar Medemblik te zeilen. Zwaar bevochten etappes waarin boten op minder dan bootlengtes van elkaar finishten.

Of het nog niet intensief genoeg was werd er een heftige matchrace strijd uitgevochten in de havenkom van Enkhuizen waar het publiek letterlijk om de zeilarena heen kon staan kijken.

Na afloop was er de mogelijkheid om tijdens de steiger borrel met de zeilers in contact te komen maar ook om een rondje op de wedstrijdboten mee te varen. Een mogelijkheid waar velen dan ook dankbaar gebruik van maakten. De zeilsport dichter bij het publiek brengen is praktisch onmogelijk!

De Tour de Holland heeft de zeilers geen moment rust gegund, puur zeilen met hartelijke ontvangsten in de havens van trotse havenmeesters die het als een eer beschouwde dat de eerste editie hun haven aandeed!

Alle teams zijn volledig gesloopt maar een waanzinnige zeil ervaring rijker!

Einduitslag:
1: Rode trui, Team Brongers
2: Witte trui, Team Edens
3: Blauwe trui, Team Moens
4: Team van der Meulen
5: Team Vlasblom

De nummers 1, 2 en 3 konden naast de door Sailcenter beschikbaar gestelde rode, witte en blauwe truien ook de prijzen van Lenco in ontvangst nemen.

Team Brongers krijgt daarnaast de eer om als eerste team in de Tour de Holland vlag geborduurd te worden, bij alle volgende edities zullen de winnaars bijgetekend worden in deze symbolische wissel trofee!

Schitterende zeil omstandigheden, gelijkwaardige sportieve boten en zeilen met de afwisseling van match, fleet en coastal racen zorgden voor een waanzinnig intensief zeil spektakel.

Maar bovenal voor een frisse nieuwe wind in zeilend Nederland!
Wij hebben bewezen dat Nederland klaar is voor de Tour de
Holland, maar denkt u klaar te zijn voor deze uitdaging?!?

Blijf de ontwikkelingen volgen, facebook.com/TourdeHolland.

Tekst: Doutse van Helden
Foto: Feike Essink

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: